Desert cheesecake cu capsuni

de Panacris in Torturi, 1 Iun 2017 | 899 vizualizari

 

“ Fara doar si poate, acest dulce este in topul preferintelor in casa - indiferent de anotimp. Vara profitam din plin de fructele proaspete, dar si de faptul ca nu trebuie sa pornim cuptorul :) “ Așa își prezintă Elena Bite, minunatul desert. Tocmai din acest motiv, l-am preparat și eu pentru provocarea Weekend cu spor, această lună susținută de Elena, http://leniass.blogspot.ro/.  Mulțumesc Elena, am schimbat un pic rețeta, m-am adaptat cu ce aveam prin frigider ;)
 

 

INGREDIENTE

  • Blatul de biscuiți:
  • 200 g biscuiți petit beure 
  • 100 g unt 
  • 70 g zahăr pudră 
  • Crema de brânză:
  • 200 g căpșuni
  • 300 g brânză de vaci cremoasă 
  • 30 ml smântână pentru frișcă 
  • 170 g zahăr pudră 
  • 2 plicuri zahăr vanilinat 
  • 1 plic (10 g) gelatină 
  • cca. 100 ml apă 
  • Pentru ornat:
  • cca. 150 g căpșuni 
  • 1 plic gelatină transparentă (tort gelle) 
  • 3 linguri zahăr 
  • 250 ml apă 
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu capsuni:

Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă compactă.


Compoziția se așază într-o tavă cu fundul detașabil, de cca. 28 cm, tapetată cu foaie de pergament. Se presează bine până se uniformizează pe fundul tăvii și se lasă la rece, până se prepară crema.


Căpșunile spălate și curățate se pasează cu blenderul sau robotul de bucătărie. Gelatina se pune la hidratat în apă rece, cca. 10 min.


Am mixat smantana cu zaharul pudra, zaharul vanilinat si mascarpone.


Separat, am mixat smantana pentru frisca.


Brînza de vaci, zahărul vanilinat și zahărul pudră, se amestecă energic cu mixerul, până ce se omogenizează. Apoi se adaugă frișca pentru smântână și se amestecă energic până se obține o cremă de brânză spumoasă.


Gelatina hidratată se pune pe foc, la foc mic amestecând continuu, până să ajungă la punctul de fierbere, apoi se oprește focul și se lasă să se răcorească, amestecându-se ca să nu se închege.


Din gelatina răcorită, se ia o lingură și se adaugă în piureul de căpșuni, amestecându-se până se încorporează. Restul se adaugă la crema de brânză și se amestecă, până se înglobează.


Crema de brânză se împarte în aproximativ două părți egale. Într-o parte, se adaugă piureul de căpșuni și se amestecă până ce se obține o cremă uniformă. Aceasta se toarnă peste blatul din biscuit, apoi se dă la rece cca. 10 min, de preferat la congelator.


Între timp, se prepară gelatina transparentă, praful de gelatină se amestecă cu zahărul și apa rece, apoi se pune la foc mic, amestecându-se continuu, până se ajunge la punctul de fierbere, până devine translucidă. Se oprește focul și se lasă să se răcorească, amestecându-se ca să nu se închege.


Prăjitura se scoate de le rece, se adaugă și crema alba, apoi se ornează după gustul fiecăruia cu căpșuni, se toarnă gelatina răcorită, ușor, pe toată suprafața, apoi se lasă la rece cca. 2 ore, dacă nu mai rezistați până a doua zi. Spor și poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

26.06.2017, 08:58

miki_a 1

26.06.2017, 13:33

Foarte bun și răcoritor!

noiinbucatarie 1

26.06.2017, 16:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Pudding cu mere si sos caramel