Desert cheesecake cu Finetti

de -Licurici- in Torturi, 7 Mar 2020 | 2901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de biscuiti:
    • 200 g biscuiti;
    • 80 g unt topit.
  • Pentru crema:
    • 350 g crema mascarpone;
    • 3 linguri zahar pudra;
    • 120 ml frisca lichida;
    • 250 g Fineti;
    • 5 g gelatina + 25 ml apa.
  • Pentru glazura:
    • 100 g ciocolata neagra;
    • 120 ml frisca lichida.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu Finetti:

  1. Biscuitii se maruntesc, apoi se amesteca cu untul topit si se pun intr-o forma cu peretii detasabili. Eu am folosit forma de 22cm.
  2. Se preseaza bine, apoi se baga in frigider.
  3. Intre timp,se pregateste crema. 
  4. Se mixeaza mascarponele cu zaharul, la viteza mica, apoi se adauga fineti topit.
  5. Frisca se mixeaza separat.
  6. Gelatina se lasa 5 min la inmuiat in apa, apoi se baga 5 sec in cuptorul cu microunde.
  7. Se amesteca frisca cu gelatina, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone si fineti.
  8. Crema se pune peste blatul de biscuiti si se baga in frigider pentru cateva ore, apoi se pune glazura.
  9. Pentru glazura, ciocolata se rupe in bucati mici si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se topeste ciocolata, se lasa putin la racit, apoi se pune peste crema rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea si mascarpone