Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece

de VanessaAli in Torturi, 26 Oct 2018 | 2186 vizualizari

 

Am facut acest cheesecake pentru o persoana speciala, si va spun cu sinceritate ca e cel mai bun cheesecake la rece pe care l-am facut. Simplu, delicios si rapid.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt
  • Crema:
  •  800 g branza de vaci Pilos sau alta branza cremoasa
  • 500 g frisca lichida
  • 2 linguri de esenta de vanilie (2 fiole dr. Oetker)
  • 150 g zahar/miere
  • 2 plicuri gelatina
  • Decor:
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml sirop de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece:

Macinam biscuiti bine si ii amestecam cu untul topit.
Ii punem intr-o tava rotunda tapetata cu folie alimentara transparenta ( eu o folosesc pentru a putea scoate cheesecake-ul din tava dupa ce se intareste), modeland baza.
Gelatina: o punem intr-un bol cu cantitatea de apa precizata pe plic ( cantitatea mai mica ), si o lasam 10m la hidratat. Dupa cele 10m o punem pe baie de aburi pana se topeste, dar sa nu fiarba. Mai apoi o lasam la dezmortit.
Crema:
Batem frisca bine, apoi punem branza, esenta de vanilie si zaharul/mierea continuand sa mixam. Dupa ce gelatina nu mai e calda, ci e doar putin calduta, o adaugam la compozitie in fir subtire, avand grija sa omogenizam totul bine. Turnam totul peste baza de biscuiti, scuturand putin astfel incat crema sa se aseze cum trebuie.
O lasam cel putin 12h la intarit.

Decor:
Repetam procesul de la gelatina pentru crema, doar ca in loc de apa punem sirop de zmeura. Dupa ce gelatina s-a topit, o punem intr-un vas cu fund lat, eventual peste o hartie se copt, asa incat sa fie de o grosime suficient de mare pentru forme ( asta daca vrem sa facem forme). Dupa ce se raceste suficient, o punem la frigider pana cand se intareste ca un jeleu. Luam apoi o forma si decupam, punand pe cheesecake-ul intarit.
Daca nu doriti forme, lasati sa se raceasca doar putin, apoi turnati-o peste cheesecake ( gelatina ar trebui sa se incadreze in marginile tavii; cheesecake-ul meu deja era pana la margini, deci daca luati acesta varianta faceti compozitia de crema din cantitati mai mici ca sa va incapa si gelatina).

Dupa ce e gata intarit, puteti folosi folia sa scoateti cheesecake-ul din tava si sa il serviti.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie