Desert cheesecake zebra cu ciocolata

de oanapl in Prajituri, 8 Mar 2017 | 2141 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente (tava 20 cm):

  • blat:
  • 200 g biscuiti cu cacao
  • 100 g unt
  • umplutura:
  • 400 g branza dulce de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g ciocolata neagra
  • 2 linguri cacao neagra
  • 5 linguri faina
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake zebra cu ciocolata:

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Tapetezi cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept.




Separi albusurile de galbenusuri si bati bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul macinat si mixezi pana obtii o bezea. Adaugi branza si galbenusurile si mixezi compozitia cu un mixer vertical pentru a obtine o crema cat mai fina. (daca folosesti doar mascarpone nu e necesar). Adaugi faina cernuta si amesteci usor. Imparti compozitia in 2 parti egale.




Topesti ciocolata maruntita in cuptorul cu microunde (sau pe baie de aburi) si adaugi o lingura din crema de branza si amesteci pana cand se omogenizeaza. Intr-unul din vase, adaugi cacaua si crema de ciocolata si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia.

Pui o lingura mare de crema de ciocolata si apoi adaugi o lingura de crema alba, in centru, peste blatul de biscuiti. Alternezi cele 2 creme pana cand se termina compozitia. Scuturi bine tava pentru a se aseza crema cat mai bine si pentru a nu ramane goluri de aer (mie mi-au ramas cateva).

Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru o ora. Il lasi la temperatura camerei sa se raceasca si apoi dai cheesecake-ul la rece pentru o ora. Il transferi pe un platou si il servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake zebra cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

kytz 1

10.03.2017, 10:13

Perfect!

RuxyRux 1

10.03.2017, 21:18

Un deliciu!

oanapl 1

11.03.2017, 16:05

Va multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale de post cu praz si ciuperci
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

pe 13.06 la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca