Desert Ciambellone (chec)

de Adele in Dulciuri, 15 Mar 2021 | 517 vizualizari

 

Este o reteta care se aseamana cu checul. Aici in Italia se foloseste la micul dejun sau o gustare la o cana de ceai.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 ml ulei sau 80 gr unt topit.
  • 50 ml lapte sau un iaurt de 100 ml.
  • 150 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • arome dupa gust (vanilie / coaja de lamaie si portocala).
  • 50 gr cacao amara.
  • nuci ,alune sau ce tip de fructe uscate preferati.
  • Daca doriti puteti sa puneti deasupra o glazura de ciocolata.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Ciambellone (chec):

Se separa galbenusurile de albusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare , dupa care galbenusurile se mixeaza cu zahar, pana devin spuma si treptat se adauga uleiul sau untul topit. Se incorporeaza laptele sau iaurtul si treptat faina, praful de copt si aromele, la final se adauga albusurile spuma care se incorporeaza amestecand de jos in sus in mod uniform.


Intr-un castron se pun 3 linguri de compozitie cu cacao se amesteca bine.


Se pregateste tava, se tapeteaza bine cu ulei si faina (daca nu aveti o tava cu gaura puteti folosi clasica taca de chec ) se pune un strat de compozitie alba, se pune al doilea strat de compozitie maro si se amesteca usor cu o lingura; deasupra se pun bucati de nuci sau alune.(puteti pune si fructe uscate : smochine, prune, caise). Se da la cuptorul preincalzit la 180 ° C, pentru 35/40 minute, verificand coptura dupa 25 de minute.


Se lasa la racit, se poate pudra cu zahar sau se poate inveli in glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Ciambellone (chec)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

dantes 1

17.03.2021, 09:13

Delicios!

Adele 1

17.03.2021, 10:54

Multumesc Dantes

mirela0911 1

21.03.2021, 20:16

O felie as servi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata