Mucenici muntenesti

de alilianaa in Dulciuri, 9 Mar 2013 | 3124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste Corneti
  • 200 g paste spirale
  • 200 g muncenici muntenesti
  • 500 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 200 g nuca
  • 20 g scortisoara
  • caja de lamaie rasa
  • esenta de vanilie
  • un plic zahar vanilat
  • 4-5 bobite de anason
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Apa se pune la fiert cu sare. Cand clocoteste se pun pastele Corneti si spiralele. Se lasa sa fiarba pe jumatate dupa care se adauga mucenicii (ei se fierb mai repede in comparatie cu pastele si riscam sa se zobeasca). Dupa 5-10 minute se adauga o maia de faina (2 linguri de faina dizolvata in apa rece, cam 300 ml) si se adauga in oala cu mucenici. Se pune zahar dupa gust, coaja de lamaie rasa, aromele, scortioara. Se lasa sa clocoteasca bine, semn ca faina este fiarta. La fiert, am pus cateva bobite de anason.

Intr-un castron am pus nuca pisata ( am prajit-o putin inainte) impreuna cu zahar si scortioasa. Acest amestec il pun peste mucenici. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

compozitia este pentru o oala de 6 l.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Mucenici Moldovenesti