Pâinici/chifle cu brânză dulce

de diaconta in Dulciuri, 20 Noi 2014 | 2275 vizualizari

 

Nu ştiam exact cum să le denumesc,din aluat de brioşe şi umplutură dulce de brânză de vaci,au fost pur şi simplu delicioase.
Minunate lânga cafea sau o cană de lapte,mai ales că se păstrează foarte proaspete şi pufoase şi în ziua urmatoare.
Cu siguranţă vă veţi îndrăgosti de acest aluat,dacă îl încercaţi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca:
  • 400 g faina
  • 4 oua
  • 180 g unt
  • 7 g drojdie uscata(1 plic)
  • 50 g zahar
  • Puţina sare
  • 2 linguri apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 400 g brânza de vaci
  • 3 linguri smântâna
  • 3 linguri zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Stafide
  • Un ou pentru uns
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâinici/chifle cu brânză dulce:

Aluatul se pregateste din timp pentru ca este nevoie sa stea câteva ore la frigider(ideal ar fi,peste noapte).


Faina am amestecat-o cu zaharul si sarea.


Am facut o gropiţa în mijlocul fainii,am pus drojdia si peste ea 2 linguri apa calduta.


Am acoperit cu putina faina si am lasat sa dospeasca.


Am adaugat apoi ouale batute si am început sa framânt.


Apoi am început sa adaug untul moale taiat cubulete,mixând dupa fiecare cubulet cu ajutorul paletelor pentru framântare.


Deja dupa aceasta etapa,aluatula având destula grasime,.se va desprinde de peretii vasului.


Am format o bila de aluat,am acoperit-o cu o folie si am pus-o la frigider pentru câteva ore(ideal ar fi fost peste noapte).


Inainte de a scoate aluatul din frigider,am pregatit umplutura .


Stafidele le-am înmuiat cu putina apa calduta.


Am mixat restul ingredientelor,apoi am adaugat stafidele.


Am împartit aluatul în bilute mai mari (vreo 14 bucati),pe care le-am aplatizat,am pus umplutura la mijloc si apoi le-am strâns din nou obtinând iar o biluta mai mare.


Le-am asezat apoi în doua tavi rotunde,cu distanta între ele pentru ca vor creste foarte mult.


Le-am acoperit cu un servet curat cât timp am încalzit cuptorul la 180 de grade.


Inainte de a le pune la cuptor,le-am uns cu ou batut.


Le-am lasat la cuptor 20 de minute,pâna s-au rumenit si scobitoarea a iesit curata din aluat.


Puteti sa le pregatiti cu orice fel de umplutura va este pe plac.


Poftă bună !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâinici/chifle cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

21.11.2014, 20:53

Auuu, ce imi plac!

Corinuta 1

23.11.2014, 09:49

Ce bunatati!

tanyapatap 1

24.11.2014, 21:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza, kefir si seminte de dovleac