Desert ciocolata de casa cu apa de flori de portocal

de Ancutsa in Dulciuri, 17 Iun 2020 | 2425 vizualizari

 

Ciocolata de casă este un desert cu gust de copilărie, poate fi pregătit în multe variante. După ce am încercat-o cu cafea sau fistic, clasică sau sub formă de batoane, de data aceasta am aromat-o cu apă din flori de portocal, mi s-a părut deosebită.

 

INGREDIENTE

  • 130 g lapte praf,
  • 26 g cacao neagră (20 % grăsime),
  • 65 g zahăr,
  • 46 ml apă,
  • 65 g unt,
  • 1 linguriță apă din flori de portocal
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu apa de flori de portocal:

Se cern laptele praf și cacaua și se amestecă.

Separat, se pregătește o tavă cu folie alimentară, să o avem la îndemână, pentru când vom turna ciocolata fierbinte.

 În continuare, timpul de lucru este alert, întrucât ciocolata se solidifică repede.

 Se pun la fiert, într-o crăticioară: apa, zahărul și apa din flori de portocal, se lasă să fiarbă, amestecând, până se topește zahărul, apoi se adaugă untul, moment în care va face spumă. Se dă focul mic, se amestecă des și se mai lasă să fiarbă aprox un minut.

Se încorporează amestecul de cacao și lapte praf, amestecând energic maxim un minut.

Se toarnă ciocolata fierbinte în tava pregătită cu folie alimentară, nivelând cu o spatulă.

Se învelește cu folia, presând cu o lavetă de bucătărie.

Se lasă la răcorit câteva minute pe masă, apoi se dă la frigider până la servire. Se porționează, după plac.

 

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/06/ciocolata-de-casa-cu-apa-din-flori-de.html

TIPS-URI

1

Observație! Timpul de lucru este alert, de aceea trebuie să aveți pregătite dinainte și măsurate toate ingredientele și să aveți la îndemână toate ustensilele. Ciocolata se solidifică repede.

2

Alt sfat este să nu o fierbeți prea mult, pentru că devine mai tare, mai gumoasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu apa de flori de portocal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

21.06.2020, 19:01

Ce as lua si eu cateva bucati!

Ancutsa 1

22.06.2020, 19:51

Rocsi, cu mare drag!

Vioor22 1

19.07.2020, 12:06

Site care te plateste sa completezi sondaje online. Primesti intre 0,10-2,50 € pe sondaj completat iar la inregistrare primesti un bonus.
Inscrie-te aici https://bit.ly/38TR8VC

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si blat cu unt