Desert - Clafoutis cu cirese

de Oana in Prajituri, 18 Mai 2017 | 9776 vizualizari

 

Clafoutis este un desert clasic frantuzesc, o prajitura cu fructe, o combinatie intre un pandispan si o clatita mai mare. Poti pregati prajitura cu ce fructe preferi: cu zmeura, capsuni, piersici, afine sau orice altceva iti place.
Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cirese fara samburi
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 30 g unt topit
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert - Clafoutis cu cirese:


Unge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele.


Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana ouale isi tripleaza volumul si obtii o crema deschisa la culoare.


Adauga apoi faina, coaja rasa de lamaie, untul topit si laptele, putin cate putin. Mixeaza la viteza mica, pana obtii o compozitie ca de clatite.


Toarna compozitia in tava, peste fructe si coace prajitura cam 30 de minute, la 180 de grade C, in cuptorul preincalzit inainte.


Micsoreaza apoi la 150 de grade C si mai lasa 10 minute in cuptor, pana se incheaga bine si se rumeneste usor pe margini


Las-o la racit inainte, pudreaz-o cu zahar pudra si ai un desert perfect si foarte usor de facut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert - Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

19.05.2017, 15:10

Oana 1

22.05.2017, 11:37

silvi0ara 1

26.05.2017, 13:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Desert tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Zburlita cu ciocolata