Desert - Clafoutis cu cirese

de Oana in Prajituri, 18 Mai 2017 | 2215 vizualizari

 

Clafoutis este un desert clasic frantuzesc, o prajitura cu fructe, o combinatie intre un pandispan si o clatita mai mare. Poti pregati prajitura cu ce fructe preferi: cu zmeura, capsuni, piersici, afine sau orice altceva iti place.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cirese fara samburi
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 30 g unt topit
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert - Clafoutis cu cirese:


Unge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele.


Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana ouale isi tripleaza volumul si obtii o crema deschisa la culoare.


Adauga apoi faina, coaja rasa de lamaie, untul topit si laptele, putin cate putin. Mixeaza la viteza mica, pana obtii o compozitie ca de clatite.


Toarna compozitia in tava, peste fructe si coace prajitura cam 30 de minute, la 180 de grade C, in cuptorul preincalzit inainte.


Micsoreaza apoi la 150 de grade C si mai lasa 10 minute in cuptor, pana se incheaga bine si se rumeneste usor pe margini


Las-o la racit inainte, pudreaz-o cu zahar pudra si ai un desert perfect si foarte usor de facut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert - Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

19.05.2017, 15:10

Oana 1

22.05.2017, 11:37

silvi0ara 1

26.05.2017, 13:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura amandina