Eclere

de MotanLaOale in Prajituri, 24 Feb 2013 | 4755 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 3 oua
  • un praf sare
  • CREMA
  • 150 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Intr-o craticioara se pune la fiert apa, uleiul si un praf de sare.


Cand da in clocot se traga deoparte si se pune faina toata o data si se amesteca bine pana la omogenizare.


Se pune pe foc mic si se amesteca inca de cateva ori pana se desprinde de pe fundul cratitei.


Se lasa la racit.


Se amesteca ouale pe rand, cate unul pana se incorporeaza, apoi altul si apoi ultumul.


Rezulta o coca lipicioasa de consistenta medie.


Se pune intr-un pos si se fac bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mare 10 minute si apoi la foc mediu inca 20-25 minute pana se rumenesc putin.


In primele 20 de minute nu se deschide cultorul ca sa nu se lase cojile.


Rezulta coji de eclere crescute frumos si goale la mijloc.


Se lasa la racit.


Pentru crema se mixeaza ingredientele 3-4 minute rezultand o crema tare care se pune in frigider.


Cand sunt reci se taie cojile in doua si se umlpu cu crema din belsug.


Se pot glazura sau orna dupa preferinta.


Eu le-am ornat (destul de stangaci) cu frisca.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Secretul reusitei consta in amestecarea cu oua a aluatului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

MotanLaOale 1

15.09.2013, 13:22

lucy2002 1

15.09.2013, 19:09

Azi le-am facut au iesit foarte bune !
Multumesc !

MotanLaOale 1

16.09.2013, 08:01

Cu placere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere pas cu pas (reteta video)