Desert clafoutis cu visine

de mirela0911 in Prajituri, 20 Iun 2018 | 2390 vizualizari

 

Am primit cateva kg bune de visine si pe langa gem, compot .... nu putea lipsi bineinteles nici prajitura! Am optat pentru un clafoutis, care pe langa faptul ca se prepara foarte repede, pastrat apoi la rece este delicioasa si racoroasa pe caldura aceasta!
"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 180 g faina
  • 500 g visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clafoutis cu visine:

Mai intai se spala visinele, se indeparteaza samburii cu ajutorul aparatului pentru a ramane cat mai intregi visinele si se pun sa se scurga.

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie mai cremoasa. Se adauga uleiul, apoi laptele. La final se pune faina si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza.

Se unge o tava de tarta cu unt. Se asaza visinele pe fundul tavii, una langa alta. Se toarna compozitia peste visine pe toata suprafata. Daca se mai deplaseaza visinele se rearanjeaza ulterior.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 40-45 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate de la cuptor si se lasa la racit.

Se serveste rece! Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui visinele cu orice alte fructe preferati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine