Desert clatite cu branza la cuptor

de oanapl in Prajituri, 24 Ian 2020 | 4482 vizualizari

 

Zilele trecute era pe prima pagină o rețetă de clătite, făcute de Simona. Mi-ați făcut o poftă grozavă, așa că am pregătit și eu o porție. Nu am folosit rețeta Simonei, pentru că nu aveam toate ingredientele în casă, dar au ieșit delicioase și ale mele.  După ce le-am scos din cuptor le-am lăsat puțin să se răcorească și când să le pozez ia-le de unde nu-s. :D

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr cu caramel
  • 250 g făină
  • 3 linguri zahăr
  • 400 ml lapte
  • un varf cutit sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 300 g brânză de vaci
  • 50 g zahăr
  • 100 g smântână
  • 40 g stafide
  • esență de lămâie
  • Ingrediente topping:
  • 200 g smântână
  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr pudră
Portii: 11
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu branza la cuptor:

Se mixează ouăle cu sarea, zahărul măcinat și zahărul cu caramel. Se adaugă laptele și făina și se omogenizează. Se lasă să se odihnească 15-20 minute, timp în care se încinge tigaia. Se pune o picătură de ulei, se toarnă câte un polonic din compoziție și se întinde bine. Se lasă compoziția să se rumenească pe ambele părți și apoi se răstoarnă pe o farfurie întinsă. La fel se procedează cu toate clătitele.

Se pune într-un bol brânza cu smântâna, zahărul și esența de lămâie și se amestecă bine. Se adaugă stafidele. Cu această cremă se ung clătitele.

Se împachetează clătitele, prin rulare apoi se pun într-un vas termorezistent uns cu unt. Smântâna se amestecă cu zahărul măcinat și ouăle. Amestecul se distribuie uniform peste clătite.

Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 30-40 de minute.

Eu le-am pudrat cu zahăr după ce s-au răcit, dar nu e neapărat necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mafine