Prajitura Marrio

de Alexandra Burz in Prajituri, 15 Mar 2014 | 16900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri Gustin ( amidon de porumb )
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 400 ml lapte
  • 2 prafuri de vanilie
  • 300 gr zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Marrio:

Coacem pe dosul tavii 2 foi.

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat 150 gr zahar.

Cand s-a batut spuma tare, adaugam praful de copt amestecat cu faina, amestecand usor de sus in jos.

Adaugam treptat nuca, urmand aceeasi metoda de a o incorpora.

Ungem o tava pe dos cu ulei si tapetata cu faina si coacem 2 foi.

Pregatim crema.

Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc.

Separat amestecam budinca, cu Gustinul si incorporam usor laptele.

Amestecam, dupa care le incorporam usor in galbenusuri.

Punem compozitia pe foc in bain marin si amestecam pana se ingroasa.

Lasam deoparte sa se raceasca.

Mixam frisca pana se intareste, dupa care incorporam usor crema rece.

Umplem foile si deasura punem ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

Puteti adauga in crema si nuca macinata si deasupra sa decorati cu nuca crantz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Marrio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Alexandra Burz 1

15.03.2014, 15:27

Corina, Cleme multumesc fetelor

laura_n 1

15.03.2014, 17:52

faina prajitura! de fapt, praful de budinca este un amidon cu zahar. asa ca poti renunta la el oricand

Alexandra Burz 1

15.03.2014, 21:39

Laura multumesc pentru sfat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zuppette cu blat de bezea si nuca