Mascarpone cake

de sisterskitchen in Prajituri, 14 Noi 2013 | 5030 vizualizari

 

O prăjitură pufoasă, ideală de servit alături de o persoană dragă. Este delicioasă şi nu necesită multă muncă ;) Se poate decora şi cu frişcă sau se poate umple cu cremă de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone (o cutie)
  • 4 ouă
  • 225 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf de sare
  • extract de vanilie – opţional
  • 50-60 g ciocolată amăruie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mascarpone cake:

1. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Se pregăteşte tava unsă cu unt şi tapetata cu făină.
2. Se mixează ouăle cu zahărul timp de 5 minute. Se adăugă mascarpone şi uleiul mixând în continuare aproximativ 3-4 minute.
3. Se cern faină, praful de copt şi sarea într-un bol.
4. Se adăugă jumătate din cantitatea de făină şi continuăm să mixăm apoi ultima parte de făină şi mixam până se încorporează. Se aşează compoziţia în tavă şi se lasă la cuptor 40-45 de minute.
Se lasă să se răcească în formă.
Se topeşte ciocolata la bainmarie şi se glazurează prăjitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mascarpone cake" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Rocsi 1

14.11.2013, 21:38

Foarte buna

diaconta 1

14.11.2013, 22:02

Minunata
mascarponele-i da o textura deosebita

anca_rm 1

15.11.2013, 09:23

imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina