Desert clatite cu branza si bezea

de Rocsi in Dulciuri, 3 Dec 2020 | 2076 vizualizari

 

Oare cui nu ii plac aceste clatite minunate? Sunt atat de delicioase, ca nu te poti opri la o singura clatita, trebuie sa mananci macar doua! Este adevarat, ca au cam multe calorii, dar o data, de doua ori pe an, nu cred ca ingrasa asa mult! Eu am ales sa le pregatesc cu indulcitor, dar stiti ca puteti folosi si zahar, in aceeasi cantitate. Trebuie sa le pregatiti si voi, nu puteti rata asa bunatate! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura de branza:
    • 500 gr branza de vaci
    • 2 oua
    • 5-6 linguri indulcitor pulbere
    • coaja rasa de lamaie
    • esenta de vanilie
    • esenta de portocale
    Mai aveti nevoie:
    • 12 clatite (reteta aici)
    • 3 oua mari
    • 4-5 linguri cu varf smantana de tara
    • 4 linguri indulcitor pulbere
    • 1 lingurita vanilie
    • 3 linguri indulcitor pentru bezea
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu branza si bezea:

Eu clatitele le-am pregatit cu o zi inainte, dar le puteti pregati si in aceeasi zi, de voi depinde. Umplutura de branza: Mixati branza cu ouale si indulcitorul. Adaugati esentele, coaja rasa de lamaie si mixati pana toate sunt incorporate. Separati cele 3 oua. Galbenusurile le mixati cu 4 linguri indulcitor si vanilia. Adaugati smantana si le amestecati bine. Luati cate o clatita, puneti o lingura plina cu umplutura (este de unde) si o impachetati. Puteti sa le si rulati.  Procedati astfel pana umpleti toate clatitele. Pregatiti un vas de ceramica, eu am folosit vase mai mici, pentru ca am impartit clatitele, asadar am folosit 3 vase. Asezati clatitele umplute una langa alta. Deasupra turnati amestecul cu smantana. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.

In acest timp pregatiti bezeaua: Peste cele 3 albusuri puneti un praf de sare si le mixati pana obtineti o spuma. Adaugati indulcitorul lingura cu lingura si mixati la viteza mai mare, pana bezeaua devine ferma. Scoateti clatitele din cuptor, asezati bezeaua si o intindeti usor pe toate clatitele. Le introduceti iar in cuptor, circa 10-12 minute, pana bezeaua se rumeneste. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se racoreasca putin, apoi pot fi servite.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza dulce la cuptor