Desert clatite cu mere rase sau Mere in pijamale

de Bucataras in Dulciuri, 15 Dec 2020 | 8804 vizualizari

 

Dintr-o mana de faina, putin lapte, oua si cateva mere am pregatit un mic dejun de senzatie: clatite cu mere rase, cu aroma de scortisoara, care imi aduc aminte de copilarie, caci asa ceva ne facea mama acasa, duminica dimineata doar ca le zicea "mere in pijamale". 

 

INGREDIENTE

  • 2-3 mere
  • 2 oua
  • 125 ml lapte
  • un praf de sare
  • 125 g faina alba
  • esenta de rom
  • scortisoara
  • 50 g unt
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu mere rase sau Mere in pijamale:

Da merele pe razatoarea mare si scurge-le usor daca au zeama prea multa. Pune-le intr-un castron mai mare, in care sa incapa toata compozitia pentru clatite cu mere.

Pregateste aluatul de clatite: bate cele 2 oua, adauga laptele, un praf de sare, faina treptat, in ploaie, incat sa nu faca cocoloase.

Adauga aluatul de clatite peste merele rase, apoi scortisoara si esenta de rom. Amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia.

Pregateste o tigaie cu diametru mic, una din cele in care pregatesti un ochi.

Pune un cub de unt la topit, apoi ia cu un polonic mic din aluat si toarna in tigaie. Netezeste putin compozitia, cat sa ia forma unei clatite si cand s-a rumenit usor, intoarce clatita pe partea cealalta.

Pune clatitele cu mere pe un platou, pe masura ce le prajesti si pudreaza-le cu zahar pudra.

Serveste-le cu inghetata de vanilie cu caramel sau simplu, doar pudrate cu zahar, alaturi de  un pahar cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu mere rase sau Mere in pijamale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Copilaria intr-o farfurie: Colarezi