Desert inghetata de vanilie

de mioritica in Dulciuri, 23 Iun 2012 | 114707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 litru lapte
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 linguri faina
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri cacao
  • facultativ alune, stafide, nuca de cocos
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de vanilie:

Mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul vanilat, faina si laptele. Le punem pe foc mic amestecand in continuu  pana se ingroasa ca o ciulama, apoi lasam sa se raceasca (eu am pus cratita in chiuveta cu apa rece).

Cand compozitia s-a racit adaugam si smantana. Batem albusurile spuma cu restul de zahar si mixam pana obtinem o bezea. Punem albusurile in compozitie, amestecand usor. Adaugam esenta de vanilie, alune si fiecare ce mai doreste, dupa plac. Punem in pahare sau in casolete de inghetata, dar oprim 4 linguri din compozitie pe care o amestecam cu cacao.Turnam deasupra si amestecam usor cu o furculita pentru un efect marmorat.

Le bagam la congelator cel putin 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bunica 1

29.03.2013, 12:09

la multi ani!

ralu_ca 1

18.06.2014, 12:07

AlexiaDragomir 1

26.04.2019, 21:32

cate portii?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

la 09:57

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci