Desert inghetata de vanilie

de mioritica in Dulciuri, 23 Iun 2012 | 82662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 litru lapte
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 linguri faina
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri cacao
  • facultativ alune, stafide, nuca de cocos
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de vanilie:

Mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul vanilat, faina si laptele. Le punem pe foc mic amestecand in continuu pana se ingroasa ca o ciulama, apoi lasam sa se raceasca (eu am pus cratita in chiuveta cu apa rece).


Cand compozitia s-a racit adaugam si smantana. Batem albusurile spuma cu restul de zahar si mixam pana obtinem o bezea. Punem albusurile in compozitie, amestecand usor. Adaugam esenta de vanilie, alune si fiecare ce mai doreste, dupa plac. Punem in pahare sau in casolete de inghetata, dar oprim 4 linguri din compozitie pe care o amestecam cu cacao.Turnam deasupra si amestecam usor cu o furculita pentru un efect marmorat.


Le bagam la congelator cel putin 4 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Alinutza80 1

26.06.2012, 15:12

foarte buna

Bunica 1

29.03.2013, 12:09

la multi ani!

ralu_ca 1

18.06.2014, 12:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Papanasi prajiti