Desert clatite de post

de Oana in Dulciuri, 19 Mar 2018 | 3791 vizualizari

 

Se fac atat de usor si sunt atat de bune!

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 450 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • un pliculet zahar vanilat
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 1 banana
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri nuca macinata
  • dulceata de fructe de padure
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite de post:

Se amesteca intr-un bol faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga apa minerala treptat, amestecand in continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se adauga la final uleiul si se incorporeaza in compozitie.


Se incinge bine tigaia de clatite, se unge cu putin ulei si se pune cate un polonic de compozitie, imbracand bine tigaia. Cand apar bule pe toata suprafata, se dezlipeste usor pe margini cu o spatula si se intoarce si pe partea cealalta.


Se cot clatitele si se acopera cu un capac sau cu o farfurie.


Se umplu dupa plac si se servesc imediat.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din compozitia de mai sus ies 8 clatite.

2

Puteti pune in compozitie un varf de cutit de bicarbonat stins in zeama de lamaie, vor fi mai pufoase.

3

Clatitele scoase din tigaie se tin acoperite cu un capac sa se "abureasca" ca sa se inmoaie, altfel se usuca destul de repede.

4

Atentie la coaja de lamaie, folositi doar lamai bio, spalate cu apa calduta. Acestea nu au ceara si nu sunt tratate.

5

Daca faceti clatite cu umpluturi sarate, nu mai puneti zahar vanilat si coaja de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Oana 1

22.03.2018, 13:02

Multumesc mult! Ma bucur ca va plac si ca m-ati urmarit live

oanapl 1

02.04.2018, 18:49

Delicioase!

dantes 1

19.11.2019, 09:43

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute de dovlecei galbeni
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Cataif