Cozonac floare cu Finetti

de Bianca20 in Dulciuri, 6 Iun 2015 | 1372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g. faina;
  • 300 ml. lapte;
  • 200 g. fineti;
  • 2 lg. zahar;
  • 50 g. unt;
  • 2 galbenusuri;
  • 1 lg. esenta de vanilie;
  • 7 g. drojdie uscata.
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu Finetti:

Drojdia se amesteca cu 100 ml. din lapte si cu 4-5 linguri de faina.


Aluatul rezultat, destul de moale, se acopera si se lasa la crescut. Odata ce si-a dublat volumul, se amesteca cu faina, zaharul, untul moale, galbenusurile si esenta de vanilie. Se framanta pana se obtine un aluat foarte faramicios. Se adauga laptele treptat si se mai framanta inca 4-5 minute. Se acopera si se lasa vreo 60 de minute la loc cald. Aluatul crescut se imparte in 4 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul, obtinand o foaie de de 4-5 mm grosime. Se pune deasupra aluatului o forma rotunda si se taie in jurul ei, indepartand excesul.


Se unge foaia cu fineti si se continua si cu celelalte la fel, adaugandu-se deasupra precedentei si ungandu-le cu fineti, cu exceptia ultimei. In mijlocul turnuletului obtinut se pune un pahar. Se taie turnul in 4 parti egale. Fiecare parte se taie in doua si partile astfel obtinute se mai taie o data, obtinandu-se in final 16 fasii. Se ia paharul din mijloc si fiecare fasie de rasuceste de 2 ori. Se prind 2 cate 2 de capete, obtinanduse o floare cu 8 petale. Se mai lasa 30 de minute la un loc cald, se unge cu ou si se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

09.06.2015, 07:31

-Licurici- 1

09.06.2015, 12:02

Bya Ralu 1

28.07.2015, 15:13

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare umplut cu finetti