Cozonac floare cu Finetti

de Bianca20 in Dulciuri, 6 Iun 2015 | 3202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g. faina;
  • 300 ml. lapte;
  • 200 g. fineti;
  • 2 lg. zahar;
  • 50 g. unt;
  • 2 galbenusuri;
  • 1 lg. esenta de vanilie;
  • 7 g. drojdie uscata.
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu Finetti:

   Drojdia se amesteca cu 100 ml. din lapte si cu 4-5 linguri de faina.

Aluatul rezultat, destul de moale, se acopera si se lasa la crescut. Odata ce si-a dublat volumul, se amesteca cu faina, zaharul, untul moale, galbenusurile si esenta de vanilie. Se framanta pana se obtine un aluat foarte faramicios. Se adauga laptele treptat si se mai framanta inca 4-5 minute. Se acopera si se lasa vreo 60 de minute la loc cald. Aluatul crescut se imparte in 4 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul, obtinand o foaie de de 4-5 mm grosime. Se pune deasupra aluatului o forma rotunda si se taie in jurul ei, indepartand excesul.

Se unge foaia cu fineti si se continua si cu celelalte la fel, adaugandu-se deasupra precedentei si ungandu-le cu fineti, cu exceptia ultimei. In mijlocul turnuletului obtinut se pune un pahar. Se taie turnul in 4 parti egale. Fiecare parte se taie in doua si partile astfel obtinute se mai taie o data, obtinandu-se in final 16 fasii. Se ia paharul din mijloc si fiecare fasie de rasuceste de 2 ori. Se prind 2 cate 2 de capete, obtinanduse o floare cu 8 petale. Se mai lasa 30 de minute la un loc cald, se unge cu ou si se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare umplut cu finetti