Cozonac floare cu Finetti

de Bianca20 in Dulciuri, 6 Iun 2015 | 1285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g. faina;
  • 300 ml. lapte;
  • 200 g. fineti;
  • 2 lg. zahar;
  • 50 g. unt;
  • 2 galbenusuri;
  • 1 lg. esenta de vanilie;
  • 7 g. drojdie uscata.
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu Finetti:

Drojdia se amesteca cu 100 ml. din lapte si cu 4-5 linguri de faina.


Aluatul rezultat, destul de moale, se acopera si se lasa la crescut. Odata ce si-a dublat volumul, se amesteca cu faina, zaharul, untul moale, galbenusurile si esenta de vanilie. Se framanta pana se obtine un aluat foarte faramicios. Se adauga laptele treptat si se mai framanta inca 4-5 minute. Se acopera si se lasa vreo 60 de minute la loc cald. Aluatul crescut se imparte in 4 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul, obtinand o foaie de de 4-5 mm grosime. Se pune deasupra aluatului o forma rotunda si se taie in jurul ei, indepartand excesul.


Se unge foaia cu fineti si se continua si cu celelalte la fel, adaugandu-se deasupra precedentei si ungandu-le cu fineti, cu exceptia ultimei. In mijlocul turnuletului obtinut se pune un pahar. Se taie turnul in 4 parti egale. Fiecare parte se taie in doua si partile astfel obtinute se mai taie o data, obtinandu-se in final 16 fasii. Se ia paharul din mijloc si fiecare fasie de rasuceste de 2 ori. Se prind 2 cate 2 de capete, obtinanduse o floare cu 8 petale. Se mai lasa 30 de minute la un loc cald, se unge cu ou si se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

09.06.2015, 07:31

-Licurici- 1

09.06.2015, 12:02

Bya Ralu 1

28.07.2015, 15:13

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare umplut cu finetti