Ochelari pentru picnic

de Constelatialeu in Dulciuri, 3 Iun 2016 | 3110 vizualizari

 

Sa nu ne intre soarele-n ochisorii nostrii ca cacaoa......

 

INGREDIENTE

  • Aluat cu osanza
  • 1/2 kg osanza data la masina de tocat
  • 1 kg faina + 4 linguri + pentru blatul de lucru
  • 2 linguri otet
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani cu apa calduta ( cana de ceai)
  • Umplutura
  • gem de prune
  • nuca macinata
  • Zahar farin pentru pudrat
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochelari pentru picnic:

Pregatim aluatul cu o zi inainte. Osanza o dam prin masina de tocat cu sita mai mare.Amestecam osanza cu 4 linguri de faina. Intr-un castron cernem 1 kg de faina, adaugam sarea, uleiul, otetul si incepem sa amestecam, adaugam apa calduta , putin cate putin si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic. Intindem aluat intr-un dreptunghi, imaginar impartim aluatul in 3 parti, punem osanza amestecata cu faina pe 2 parti din dreptunghi, apoi impaturim, aducand partea fara osanza peste o parte cu osanza, apoi parte cu osanza ramasa peste partea fara. Imaginile sper sa va lamureasca mai bine decat am explicat eu. Apoi cu ajutorul sucitorului incepem sa batem in aluat pana apar basicute, apoi intindem si impaturim din noi si iar batem, dam la rece cca 30 min, apoi batem bine , impaturim, procedam asa de cca 3-4 ori.Dam aluatul la frigider, iar a doua zi luam cate o bucata din el intindem in foaie subtire un dreptunghi si-l ungem cu gem amestecat cu nuca macinata. rulam de ambele capete in acelasi timp, apoi cu un cutit zimtam taiem bucatele groase de cca 2 degete, asezam in tava de la cuptor tapetata cu hartie d ecopt, dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 25 min, in functie de cuptorul fiecaruia. Sunt gata cand incep sa se rumeneasca. Se scot dincuptor si s epudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochelari pentru picnic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laura_n 1

09.06.2016, 16:38

foarte faini, desi traiesc cu regretul ca nu am reusit sa gust

diaconta 1

09.06.2016, 22:58

Sa mai faci!
Pentru mine cu dioptrii mai mari )))

Catalina L 1

11.06.2016, 18:04

buni ochelarii tai

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca in doua culori