Ochelari pentru picnic

de Constelatialeu in Dulciuri, 3 Iun 2016 | 1082 vizualizari

 

Sa nu ne intre soarele-n ochisorii nostrii ca cacaoa......

 

INGREDIENTE

  • Aluat cu osanza
  • 1/2 kg osanza data la masina de tocat
  • 1 kg faina + 4 linguri + pentru blatul de lucru
  • 2 linguri otet
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani cu apa calduta ( cana de ceai)
  • Umplutura
  • gem de prune
  • nuca macinata
  • Zahar farin pentru pudrat
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochelari pentru picnic:

Pregatim aluatul cu o zi inainte. Osanza o dam prin masina de tocat cu sita mai mare.Amestecam osanza cu 4 linguri de faina. Intr-un castron cernem 1 kg de faina, adaugam sarea, uleiul, otetul si incepem sa amestecam, adaugam apa calduta , putin cate putin si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic. Intindem aluat intr-un dreptunghi, imaginar impartim aluatul in 3 parti, punem osanza amestecata cu faina pe 2 parti din dreptunghi, apoi impaturim, aducand partea fara osanza peste o parte cu osanza, apoi parte cu osanza ramasa peste partea fara. Imaginile sper sa va lamureasca mai bine decat am explicat eu. Apoi cu ajutorul sucitorului incepem sa batem in aluat pana apar basicute, apoi intindem si impaturim din noi si iar batem, dam la rece cca 30 min, apoi batem bine , impaturim, procedam asa de cca 3-4 ori.Dam aluatul la frigider, iar a doua zi luam cate o bucata din el intindem in foaie subtire un dreptunghi si-l ungem cu gem amestecat cu nuca macinata. rulam de ambele capete in acelasi timp, apoi cu un cutit zimtam taiem bucatele groase de cca 2 degete, asezam in tava de la cuptor tapetata cu hartie d ecopt, dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 25 min, in functie de cuptorul fiecaruia. Sunt gata cand incep sa se rumeneasca. Se scot dincuptor si s epudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochelari pentru picnic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

laura_n 1

09.06.2016, 16:38

foarte faini, desi traiesc cu regretul ca nu am reusit sa gust

diaconta 1

09.06.2016, 22:58

Sa mai faci!
Pentru mine cu dioptrii mai mari )))

Catalina L 1

11.06.2016, 18:04

buni ochelarii tai

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Unt de alune sau Peanut Butter