Desert clatite de post, cu dulceata de gutui

de RODIMUR in Dulciuri, 23 Noi 2018 | 4050 vizualizari

 

Din fericire, clătitele cele îmbietoare, pufoase și dulci pot fi preparate și cu ingrediente de post, așa că ne putem răsfăța și în această perioadă...!
Din ingredientele de mai jos am făcut 15 clătite medii, deci 5 porții de câte 3 clătite.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de făină albă
  • 2 linguri de zahăr tos fin
  • 350 ml de apă minerală
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță de apă de flori de portocal
  • 1 praf de sare
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • ulei pentru prăjit clătitele
  • dulceață de gutui
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite de post, cu dulceata de gutui:

Mai întâi se amestecă bine ingredientele uscate (făina cu: sarea, bicarbonatul, vanilia și zahărul.)

Se adaugă apa de flori de portocal, uleiul și apoi apa minerală, puțin câte puțin, până ce se încorporează toată făina.

Se mixează până ce compoziția este uniformă și fină, fără cocoloașe.

Se unge tigaia cu un strat fin de ulei și cînd este încinsă, se toarnă un polonic mic de compoziție.

Se prăjește clătita bine pe ambele fețe, se răstoarnă pe un platou și apoi se procedează la fel, până ce se epuizează toată compoziția.

Se ung clătitele cu dulceață, se rulează (sau se împăturesc) și se servesc calde, eventual cu un sirop adecvat, sau presărate cu zahăr pudră, amestecat cu vanilie.

TIPS-URI

1

Amestecați întâi ingredientele uscate și apoi adăugați-le pe cele lichide.

2

Atât bicarbonatul de sodiu, cât și apa minerală au rolul de a aera compoziția și de a face clătitele pufoase.

3

Dacă nu aveți apă de flori de portocal, puteți adăuga orice altă esență aveți la îndemână și care vă place.

4

Mixați bine ingredientele, ca să nu se formeze cocoloașe.

5

Nu turnați compoziția pentru clătite în tigaie, decât după ce aceasta este unsă și încinsă. Altminteri, compoziția se va lipi de tigaie.

6

Puteți folosi orice altă dulceață vă place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite de post, cu dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RODIMUR 1

26.11.2018, 11:50

Așa e, Daniela, sunt foarte bune, de post, sau de frupt și sunt atât de ușor de făcut... Mulțumesc frumos pentru atenție...!

mirela0911 1

26.11.2018, 12:45

Asa ceva nu refuz!

RODIMUR 1

26.11.2018, 13:18

Te cred, Mirela...! Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu crema de branza si visine