Desert cornulete cu dulceata de gutui

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 26 Apr 2017 | 861 vizualizari

 

Ador cornuletele indiferent de umplutura lor.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri miere
  • 25 gr unt sau margarina
  • 1 ou pentru uns
  • 1 praf de sare
  • dulceata de gutui
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu dulceata de gutui:

Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.



Impartim aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde, nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul, mai intai in patru, apoi in sase si apoi in opt si punem cate o lingura de dulceata de gutui pe fiecare triunghi rezultat. Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina sau unt si le mai lasam sa creasca cam jumatate de ora.


Dupa ce au crescut, batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra. Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc. Le ungem cu putina miere. Sunt foarte bune atat calde, cat si reci.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Putem folosi ce dulceata dorim.

2

Sarea nu trebuie sa ia contact cu drojdia, pentru ca nu mai creste aluatul.

3

Daca nu facem umplutura dulce, nu mai adaugam miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

kytz 1

27.04.2017, 09:13

Bune!

ancutsa 1

28.04.2017, 21:22

Foarte bune, mai ales cu dulceata de gutui, care are un parfum aparte!

Lau 1

30.04.2017, 21:46

Bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Milch Schnitte