Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara

de AlexTeacher in Prajituri, 29 Aug 2017 | 2422 vizualizari

 

Aluatul mi-aduce aminte de copilarie...umplutura nu prea :)))

 

INGREDIENTE

  • (Pentru 16 buc.)

  • Faina – 1 kg

  • Lapte caldut – 350 ml

  • Lapte batut (la temp. camerei) – 250 ml

  • Drojdie proaspata – 60 g

  • Zahar – 200 g

  • Oua – 5 buc

  • Esenta de vanilie – 1 lingura

  • Apa de trandafiri – 2 linguri

  • Coaja de lamaie rasa – 1 lingura

  • Dulceata de smochine – 1 lingurita / cornulet

  • Scortisoara – 1 varf de cutit / cornulet

  • Unt topit – 80 g

  • Ulei de floarea soarelui – 80 ml

  • Sare – 1 varf de cutit

Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara:

  • Dizolva drojdia in laptele caldut si incorporeaza 2 linguri de faina si 1 lingurita de zahar;

  • Las-o la cald cca 10 min;

  • Monteaza carligul de plamadire al robotului de bucatarie;

  • Separa 3 galbenusuri de albusuri;

  • Adauga cele 3 galbenusuri si porneste aparatul pe viteza mica;

  • Pune zaharul, esenta de vanilie, apa de trandafiri si coaja de lamaie inauntru;

  • Peste acestea adauga untul topit si uleiul;

  • Mai departe adauga laptele cu zaharul si drojdia;

  • Cerne faina si amestec-o cu sarea;

  • Adaug-o treptat si lasa totul la framantat cca 10 min;

  • Cand aluatul a inceput sa se inchege creste viteza aparatului Ankarsrum la mediu;

  • Lasa la framantat alte 15 min;

  • Pune putina faina deasupra si dedesubtul aluatului si muta-l intr-un castron incapator;

  • Acopera-l cu un prosop si lasa-l la cald la dospit cca o ora – o ora si jumatate;

  • Odata dospit imparte-l in 4 si intinde fiecare foaie;

  • Taie triunghiuri potrivite si pune in mijlocul fiecaruia o lingurita de dulceata de smochine si presara un varf de cutit de scortisoara pe fiecare in parte;

  • Ruleaza-le pe fiecare in parte astfel incat capatul sa vina dedesubt;

  • Asaza-le in tavi cu hartie de copt si lasa-le la crescut cca 10 min;

  • Bate cele 2 oua ramase cu ajutorul unui tel si unge cornuletele – optional poti presara putin zahar pe fiecare in parte;

  • Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 15 min;

  • Odata copti, scoate-i din cuptor si lasa-i la racit acoperiti cu un prosop usor umed;

  • Serveste-i de indata ce s-au racit;

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu dulceata de smochine si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

31.08.2017, 09:02

Delicioase!

elucubratiiculinare 1

31.08.2017, 20:28

perfecte

kytz 1

09.09.2017, 10:02

....nici mie....chiar interesantă umplutura! Iar cornurile foarte arămii și frumoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pahar delicios" Visul fructelor"