Desert cornulete cu gem de prune si nuca

de mirela0911 in Prajituri, 29 Dec 2019 | 3200 vizualizari

 

Sunt niste cornulete delicioase care se topesc in gura!
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 250 g untura
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 1 lgt otet
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde (cca 700 g)
  • gem de prune
  • nuca macinata
  • esenta de rom dupa gust
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu gem de prune si nuca:

Intr-un bol se mixeaza bine untura cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumoasa. Se adauga oul si se mixeaza din nou. Se pune smantana, coaja rasa de lamaie si otetul. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta usor pana se obtine un aluat omogen si care poate fi intins. Se da la rece pentru 2 ore.

Intr-un bol se pune gemul de prune si se amesteca cu nuca macinata, atat cat sa se obtina o compozitie destul de groasa. Se adauga esenta de rom dupa gust.

Se scoate aluatul de la frigider si se rupe bucati din el care se intind pe masa de lucru infainata in forma de cerc. Se taie apoi cercul in 8 triunghiuri egale. Se asaza cate o lingurita din compozita de gem cu nuca pe marginea exterioara apoi se ruleaza inspre interior, formandu-se cornuletul. Se apasa usor colturile si se indoaie in forma de semiluna. 

Se asaza in tava si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt. cca 30-35 de minute sau pana se rumenesc usor. 

Se presara deasupra zahar pudra vanilat si se servesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu se pune de la inceput toata faina, se adauga treptat in functie de cat cere aluatul.

2

Umplutura poate diferi in functie de preferinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si stafide