Desert cornulete cu gem de prune si nuca

de mirela0911 in Prajituri, 29 Dec 2019 | 3390 vizualizari

 

Sunt niste cornulete delicioase care se topesc in gura!
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 250 g untura
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 1 lgt otet
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde (cca 700 g)
  • gem de prune
  • nuca macinata
  • esenta de rom dupa gust
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu gem de prune si nuca:

Intr-un bol se mixeaza bine untura cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumoasa. Se adauga oul si se mixeaza din nou. Se pune smantana, coaja rasa de lamaie si otetul. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta usor pana se obtine un aluat omogen si care poate fi intins. Se da la rece pentru 2 ore.

Intr-un bol se pune gemul de prune si se amesteca cu nuca macinata, atat cat sa se obtina o compozitie destul de groasa. Se adauga esenta de rom dupa gust.

Se scoate aluatul de la frigider si se rupe bucati din el care se intind pe masa de lucru infainata in forma de cerc. Se taie apoi cercul in 8 triunghiuri egale. Se asaza cate o lingurita din compozita de gem cu nuca pe marginea exterioara apoi se ruleaza inspre interior, formandu-se cornuletul. Se apasa usor colturile si se indoaie in forma de semiluna. 

Se asaza in tava si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt. cca 30-35 de minute sau pana se rumenesc usor. 

Se presara deasupra zahar pudra vanilat si se servesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu se pune de la inceput toata faina, se adauga treptat in functie de cat cere aluatul.

2

Umplutura poate diferi in functie de preferinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert choux craquelin