Desert cornulete cu untura

de mirela0911 in Dulciuri, 6 Apr 2018 | 9445 vizualizari

 

Este o reteta tare buna, se topesc in gura si nu te poti opri din mancat. M-am inspirat de la cornuletele lui Dragos, sa se stie ;) Multumesc mult! :-*
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lg zahar
  • 1 lg otet
  • 10 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte
  • 250 g untura
  • Bucatele mici de rahat
  • Zahar pudra vanilat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu untura:

Intr-un bol se cerne faina. Se presara intr-o parte sarea, iar in alta parte, intr-o gropita se pune zaharul si drojdia zdrobita. Se toarna laptele usor caldut peste drojdie si se lasa 5 minute sa se activeze. Se adauga otetul si untura, apoi se framanta pe masa infainata un aluat elastic care sa se poata intinde usor. De la framantatul cu mana, untura se incalzeste si va fi destul de moale aluatul. Se da la rece pt 30 de minute.

Se intinde aluatul in foaie subtire, apoi cu un cutit zimtat se taie in patratele potrivite. Se asaza pe fiecare patratica cate o bucata de rahat si se ruleaza pe colt, formandu-se astfel cornuletul.

Se asaza in tava si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana incep sa se rumeneasca pe margini. Se scot din cuptor si asa fierbinti se dau prin zaharul pudra vanilat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

3 portii inseamna 3 tavi de cuptor.

2

In timpul framantarii se mai adauga faina daca este cazul.

3

Se pot umple si cu gem amestecat cu nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

09.04.2018, 21:40

Ma abonez la cateva cornulete, ca sunt grozave!

dantes 1

12.04.2018, 17:04

Bune!

elucubratiiculinare 1

15.04.2018, 09:08

mult mai gustoase cu untura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ricotta