Desert cornulete fragede

de MotanLaOale in Dulciuri, 12 Aug 2018 | 4465 vizualizari

 

Cele mai bune cornulete.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml lapte
  • 250 g untura
  • 1 ou
  • 30 g drojdie proaspata
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 500 g rahat
  • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede:

Se pun 550 g de faina intr-un vas de framantat.


Se adauga oul batut, untura, laptele caldut, drojdia dizolvata cu zaharul vanilat si putin lapte, un praf de sare si se framanta.


Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.


Se lasa la odihnit la rece 1 ora invelita in folie alimentara.


Se taie rahatul bucatele dreptunghiulare si se tavalesc in zahar pudra ca sa nu se lipeasca intre ele.


Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Se imparte aluatul in 5 parti.


Se ia o parte si se intinde o foaie subtire de 2-3 mm.


Se taie triunghiuri sau dreptunghiuri (cum vreti), se pune o bucata de rahat, se ruleaza si se pune in tava.


Eu am intins foaia rotunda si am taiat raze pe care le-am rulat cu rahat.


Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 25-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.


Se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra cat sunt calde.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

MotanLaOale 1

05.12.2018, 12:47

dantes 1

28.03.2019, 09:02

Foarte bune!

MotanLaOale 1

28.03.2019, 10:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort ,,Mihaela,,