Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

de diaconta in Dulciuri, 11 Mar 2017 | 2458 vizualizari

 

Stiţi cum este când ai vrea ceva bun, dar, în acelaşi timp, nu prea ai chef să te complici?
Cam aşa a fost şi la mine azi.
Cum mama poftise la nişte cornuleţe, am zis, cornuleţe să fie!
Mai aveam nişte osânză la congelator, aşa că am combinat-o cu unt, rezultatul fiind nişte cornuleţe foarte fragede.
 
Pentru umplutura, eu am folosit gem de vişine şi caise. Puteţi însă să puneţi umplutura care vă este pe plac.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 160 g osânză (sau unt 82% grasime)
  • 80 g unt 82 % grasime
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 lingura îndulcitor Green Sugar sau zahar tos
  • 5 g praf de copt
  • sare
  • vanilie Bourbon de la Green Sugar
  • coaja de lamâie
  • gem de vişine si caise pentru umplut
  • zahar pentru pudrat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise:

Faina am amestecat-o cu sarea, untul si osânza. A rezultat o compozitie nisipoasa. Am adaugat restul ingredientelor, mai putin gemul.


Am framântat pâna ce am obtinut o coca omogena. Daca e nevoie, mai adaugati faina sau iaurt.


Am acoperit coca cu o folie si am lasat-o o ora la frigider.


Am scos coca de la rece, am întins o foaie de circa 0.5 cm grosime, am taiat patrate, am pus umplutura si le-am rulat.


Am asezat cornuletele în tava cu hârtie de copt, am pus tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 20 de minute.


Dupa ce s-au racorit putin, le-am pudrat cu zahar.


Se pastreaza fragede zile la rând. Stiu asta pentru ca le-am mai pregatit, dar n-am facut poze.




S-aveţi poftă !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

oanapl 1

14.03.2017, 10:00

Delicioase!

kytz 1

14.03.2017, 19:12

Mulțumesc pentru răspuns, d-na Dia!

JessyMiller 1

15.03.2017, 18:18

uhuu ce bine arata!! delicioase, sunt preferatele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada