Desert cornulete fragede cu smantana si unt

de oanapl in Prajituri, 6 Ian 2018 | 21016 vizualizari

 

Pentru această rețetă am avut ca sursă de inspirație blogul La lena. Am pregătit aceste cornulețe delicioase împreuna cu fetita mea. Noi am făcut cornulețe din jumătate de aluat, iar restul l-am decupat și am făcut fursecuri.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 200 g smântână
  • 1 linguriță drojdie
  • 400 g făină (sau cât este nevoie până când aluatul nu se mai lipește de mâini)
  • gem de prune
  • nuci
  • 100 g rahat
  • 100 g zahăr pudră
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu smantana si unt:

Topești untul la foc mic și îl lași să se răcorească.Pui untul într-un bol în care vei face aluatul, adaugi smântâna și amesteci cu o lingură, apoi pui drojdia și omogenizezi.

Adaugi făina și frămânți (ai grijă să nu pui prea multă din prima, doar până când aluatul este destul de moale și nu se lipește de mâini).
Lași aluatul la rece 30 de minute, apoi mai frămânți un pic.

Îl împarți în 10 bucățele mici și formezi din ele biluțe pe care le pui pe masa presărată cu făină. Fiecare bilă o întinzi cu făcălețul într-o foaie subțire și rotundă. Tai în 8 benzi uniforme, pui pe fiecare un pic de umplutură (gem cu nucă sau rahat) și le rulezi (dinspre exterior spre interior). Le așezi apoi în tava tapetată cu hârtie de copt și le coci pentru 15-20 de minute la 180 de grade C. Le scoți când sunt usor rumenite, le așezi pe un platou, le lași să se răcească apoi le tăvălești prin zahăr pudră.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu smantana si unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu crema de vanilie