Desert cornuri de post in doua culori

de Rocsi in Dulciuri, 24 Noi 2015 | 21347 vizualizari

 

De mult timp vreau eu sa fac aceste cornuri, dar abia acum le-a venit randul. Nu pot sa spun decat ca sunt grozave, chiar neasteptat de bune. La prima citire poate o sa vi se para putin greu de facut, dar nu este deloc, o sa vedeti. Sa le incercati pentru ca merita!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 ml apa minerala
  • 3 linguri zahar
  • 14 gr drojdie uscata (sau 50 gr proaspata)
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Umplutura:

  • gem mai tare
  • rahat
  • nuca

Sirop:

  • 250 gr zahar
  • 120 ml apa
  • 2 lingurite esenta de vanilie

In plus:

  • nuca de cocos pentru decor
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri de post in doua culori:

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul se topeste. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.




Aluat: Intr-un bol punem apa minerala, uleiul, zaharul, sarea, drojdia uscata (daca puneti proaspata, o dizolvati cu putin apa calduta inainte) si coaja rasa de lamaie. Le amestecam putin cu un tel. Incepem sa punem faina, treptat, pana aluatul este putin mai gros ca la clatite.

Cand ajungem la aceasta consistenta, impartim aluatul in doua vase, intr-unul punem putin mai multa compozitie.

In vasul in care avem mai putina compozitie, adaugam faina, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de lucrat.

In vasul in care este mai multa compozitie, punem cacaua, apoi faina, pana aluatul devine nelipicios si usor de lucrat.

Impartim fiecare aluat in 4 bile.

Luam o bila de aluat maro, intindem o foaie subtire si cat mai rotunda.

Luam apoi o bila de aluat alba, intindem o foaie subtire, rotunda si putin mai mica decat cea maro.

Asezam foaia alba peste cea maro, mai intindem putin cu sucitorul cat sa se lipeasca cele doua foi.

Cu un cutit taiem pe mijloc, atat pe lungime cat si pe latime (veti obtine o forma de cruce).

Fiecare sfert se taie in triunghiuri potrivite sau in functie de cat de mari vreti sa faceti cornurile. Eu le-am facut potrivite.

Punem pe margine gem (sau rahat sau orice alta umplutura doriti) si le rulam spre interior, spre varf


Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul de aluat.

Le introducem in cuptorul incins pentru 20 de minute (daca le faceti mai mari, le lasati 25 de minute).

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam 5 minute sa se racoreasca.


Le trecem calde, prin siropul rece si le presaram cu nuca de cocos.


Le lasam sa se raceasca, apoi le pastram intr-un bol, acoperite. Ies cam 50-55 de bucati.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri de post in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Rocsi 1

28.11.2015, 21:11

Merg bine cu ce vrei tu Mihaela

DaniChiriac 1

20.03.2017, 15:00

Sună/arătă delicios! Am, totuși, o întrebare: aluatul nu trebuie lăsat puțin la dospit? Mulțumesc și spor la muncă!

Rocsi 1

22.03.2017, 19:08

Buna DaniChiriac. Nu trebuie lasat aluatul la dospit. Numai bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa de post