Desert cornuri de post in doua culori

de Rocsi in Dulciuri, 24 Noi 2015 | 19987 vizualizari

 

De mult timp vreau eu sa fac aceste cornuri, dar abia acum le-a venit randul. Nu pot sa spun decat ca sunt grozave, chiar neasteptat de bune. La prima citire poate o sa vi se para putin greu de facut, dar nu este deloc, o sa vedeti. Sa le incercati pentru ca merita!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 ml apa minerala
  • 3 linguri zahar
  • 14 gr drojdie uscata (sau 50 gr proaspata)
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Umplutura:

  • gem mai tare
  • rahat
  • nuca

Sirop:

  • 250 gr zahar
  • 120 ml apa
  • 2 lingurite esenta de vanilie

In plus:

  • nuca de cocos pentru decor
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri de post in doua culori:

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul se topeste. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.


Aluat: Intr-un bol punem apa minerala, uleiul, zaharul, sarea, drojdia uscata (daca puneti proaspata, o dizolvati cu putin apa calduta inainte) si coaja rasa de lamaie. Le amestecam putin cu un tel. Incepem sa punem faina, treptat, pana aluatul este putin mai gros ca la clatite.
Cand ajungem la aceasta consistenta, impartim aluatul in doua vase, intr-unul punem putin mai multa compozitie.
In vasul in care avem mai putina compozitie, adaugam faina, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de lucrat.
In vasul in care este mai multa compozitie, punem cacaua, apoi faina, pana aluatul devine nelipicios si usor de lucrat.
Impartim fiecare aluat in 4 bile.
Luam o bila de aluat maro, intindem o foaie subtire si cat mai rotunda.
Luam apoi o bila de aluat alba, intindem o foaie subtire, rotunda si putin mai mica decat cea maro.
Asezam foaia alba peste cea maro, mai intindem putin cu sucitorul cat sa se lipeasca cele doua foi.
Cu un cutit taiem pe mijloc, atat pe lungime cat si pe latime (veti obtine o forma de cruce).
Fiecare sfert se taie in triunghiuri potrivite sau in functie de cat de mari vreti sa faceti cornurile. Eu le-am facut potrivite.
Punem pe margine gem (sau rahat sau orice alta umplutura doriti) si le rulam spre interior, spre varf

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul de aluat.
Le introducem in cuptorul incins pentru 20 de minute  (daca le faceti mai mari, le lasati 25 de minute).
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam 5 minute sa se racoreasca.

Le trecem calde, prin siropul rece si le presaram cu nuca de cocos.

Le lasam sa se raceasca, apoi le pastram intr-un bol, acoperite. Ies cam 50-55 de bucati.
Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri de post in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Rocsi 1

28.11.2015, 21:10

Aletta, multumesc

Rocsi 1

28.11.2015, 21:10

Ela, sunt foarte bune

Rocsi 1

28.11.2015, 21:11

Merg bine cu ce vrei tu Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!