Desert cornuri dulci pufoase

de madi_marin in Dulciuri, 23 Ian 2022 | 4456 vizualizari

 

Am luat această rețetă de pe canalul de YouTube Vinastar Channel. Este o rețetă foarte ușoară , iar rezultatul este gustos și pufos.

 

INGREDIENTE

  • 115 g lapte condensat
  • 180 ml lapte călduț
  • 12 g drojdie proaspătă ( sau 2 lingurițe drojdie uscată)
  • 355 g făină cernută
  • 30 g unt moale
  • 1/2 linguriță sare
  • lapte+miere pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri dulci pufoase:

Se pun în vasul robotului laptele condensat, laptele călduț și drojdia.

Se amestecă bine cu o lingură, apoi se pune toată făina cernută.

Se montează cârligul de frământat și se omogenizează ingredientele.

Se pun untul moale și sarea și se frământă un aluat nelipicios.

Se lasă la odihnit 3 minute, după care se mai frământă timp de 5 minute.

Obținem un aluat catifelat, pe care îl lăsăm la crescut timp de 1 ora .

Se împarte aluatul în 8 bucăți pe care le formăm biluțe și le lăsăm la crescut 10 minute.

Fiecare biluță se întinde cu sucitorul în foaie subțire, apoi se pliază din ambele părți spre mijoc, după care marginile se lipesc bine, astfel obținând un rulou .

Ruloul se întinde din nou , de data asta sub formă de triunghi, apoi rulam formând cornul.

Se formează toate cornurile, apoi se lasă la crescut pentru încă 1 oră .

Se ung cu lapte și se coc la 180 grade C, căldură sus/jos, 25 de minute.

La final se ung din nou cu unt topit amestecat cu miere.

Pentru varianta sărată, se adaugă 2 lingurițe de sare și se ung când sunt gata doar cu unt topit .

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri dulci pufoase" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Croissante cu branza de vaci