Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni

de Merisor in Prajituri, 15 Feb 2018 | 5090 vizualizari

 

Sunt pur și simplu minunate si de mare efect, se incadreaza perfect la categoria „ Retete cu dragoste”!
Chiar sunt preparate cu dragoste pentru ai mei dragi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru coșulețe:
  • 300 g ciocolată amăruie
  • Pentru crema de banane:
  • 2 banane
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 125 g mascarpone
  • un praf de sare
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • Pentru crema de căpșuni:
  • 200 g căpșuni
  • 200 ml smântînă pentru frișcă
  • 125 g mascarpone
  • un praf sare
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • Pentru decor:
  • căpșuni
  • frunze de mentă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni:

Pentru prepararea coșulețelor, topim ciocolata fie la bain marie, fie la microunde, apoi cu o pensulă ungem interiorul formelor de brioșe cu un strat de ciocolată.

Le dăm la frigider pentru 10 minute, să se întărească stratul de ciocolată, apoi le mai ungem cu încă un strat de ciocolată și iar le dăm la frigider.

După ce coșulețele sunt bine întărite pe forme, acestea se vor desprinde foarte ușor, trăgând de marginile formelor în jos.

Pentru creme,  preparăm mai întâi frișca, mixând smântâna cu zahărul pudră, apoi adăugăm fructele transformate în piure și mixăm în continuare până la omogenizare, iar la final adăugăm și mascarponele și un praf de sare pentru intensificarea gustului.

Cremele nu vor fi foarte ferme, vor fi mai spumoase, mai aerate, dar suficient de groase cât să fie adăugate în coșulețe cu un posh cu dui.

Dăm cremele la rece până se mai întăresc, apoi le adăugăm alternativ în coșulețele de ciocolată și le decorăm cu felii de căpșuni și frunze de mentă.

Au ieșit chiar foarte bune!

Cele două creme, nu foarte dulci și cu arome diferite s-au asortat perfect cu ciocolata amăruie.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca