Desert cozonac

de -Licurici- in Dulciuri, 22 Ian 2020 | 325 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 1kg faina;
    • 280g zahar;
    • 500ml lapte
    • 8 galbenusuri;
    • un praf de sare;
    • 30g drojdie proaspata;
    • o lingurita esenta naturala "Vanilie de Madagascar" Dr.Oetker;
    • coaja de lamaie+portocala;
    • 300g unt topit.
  • Pentru umplutura:
    • 4 albusuri;
    • un praf de sare;
    • 200g zahar;
    • 100g stafide;
    • esenta de rom;
    • 200g rahat;
    • 200g nuci;
    • 50g cacao.
  • Suplimentar:
    • ulei pentru uns planseta;
    • 50 g unt topit pentru uns cozonacii
    • 1-2 oua + 1-2 linguri lapte pentru uns cozonacii.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac:




Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.


Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.


Maiaua se pune in gaura din faina, apoi se adauga laptele cald, esenta de vanilie si coaja de lamaie si portocala.


Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana, pana devine elastica.


Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pana se dubleaza volumul si se topeste zaharul, apoi se adauga in compozitie.


Untul topit se adauga, putin cate putin, amestecand continuu in compozitie.


Cand aluatul este gata, se scoate din mixer si se tranteste de cateva ori de masa, apoi se pune intr-un bol uns cu ulei si se lasa la crescut, acoperit cu un prosop sau folie alimentara, cel putin o ora.


Intre timp, se pregateste umplutura.


Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, putin cate putin, apoi cacaua, amestecandu-se incet cu o paleta.


Se ia cate putin din aluat si se formeaza suluri subtiri. Se pot impleti sau nu, apoi se ruleaza in forma de 8.


Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca, 20-30min, apoi se ung cu ou si se baga in cuptorul preincalzit, la 160-170 grade, pentru 40-45min.




Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Lau 1

23.01.2020, 07:58

Catalina L 1

23.01.2020, 12:38

reusit

Rahela Velicu 1

23.01.2020, 16:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert vafe Tiramisu
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

RETETA RECOMANDATA
"Chec lipit"