Desert cozonac coronita

de cristina1985 in Dulciuri, 19 Iun 2017 | 609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri drojdie (2 plicuri)
  • 7 lg zahar+1 lingurita
  • 250g faina+350 g
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingura sare
  • 2 linguri apa
  • 2 lg unt topit
  • Umplutura mac:
  • 125 ml lapte
  • 5 lg zahar
  • 200 g mac
  • 20 g unt
  • 1/2 albus ou
  • Umplutra nuca:
  • 150 g zahar
  • 5 lg lapte
  • 250 g nuca
  • 1/2 albus ou
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac coronita:

Aluat: Se amesteca 250 ml lapte cald cu drojdia si 1 lingurita zahar si se lasa la crescut 10-15 minute. Treptat, adaugati 250 g faina si amestecati. Se acopera vasul si se lasa la crescut 50 minute, intr-un loc cald.

Intr-un bol, se amesteca 2 oua, 7 lg zahar, sare, apa, 2 lg ulei si 2 lg unt topit. Se toarna acest amestec peste aluatul pregatit mai devreme si amestecati. Incorporati treptat toata faina si framantati 10 minute. Se lasa la crescut 1-2 ore (eu l-am tinut 1 ora si 30 minute).

Umplutura cu mac: Macinati macul. Fierbeti 125 ml lapte cu 5 lg zahar, apoi adaugati macul si untul. Luati cratita de pe foc si lasati sa se raceasca. Adaugati 1/2 albus ou, batut spuma.

Umplutura de nuca: Macinati nuca. In alta cratita, fierbeti 5 lg lapte cu 150 g zahar, apoi adaugati nuca macinata. Luati cratita de pe foc si adaugati 1/2 albus ou, batut spuma.

Impartit aluatul in 2 bucati. Faceti doua rulouri, unul cu mac, unul cu nuca, le impletiti si faceti o coronita. Taiati pe mijlocul fiecarei impletituri si ungeti cu un galbenus de ou.Tineti la cuptorul preincalzit, la temperatura de 200 grade C, timp de 40 minute.

Incercati cu un bat de frigarui.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac coronita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

20.06.2017, 19:35

Rocsi 1

20.06.2017, 21:23

Eu rup o bucatica din cel cu nuca!

cristina1985 1

21.06.2017, 16:20

Se pot face si separat:unul cu nuca si unul cu mac,fara sa le mai impletiti.Astfel vor iesi doi cozonaci. Eu vreau sa incerc si asa.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Torta della nonna - Tortul bunicii