Tarta cu prune si branza RICOTTA

de Maria68 in Dulciuri, 10 Aug 2012 | 3375 vizualizari

 

Am preparat o reteta delicioasa de Tarta cu prune si branza RICOTTA

 

INGREDIENTE

  • 120 g faina,
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 60 g unt,
  • fasole uscata
  • Pentru umplutura:
  • 200 g branza Ricotta
  • 100 g branza vaci
  • 2 linguri miere
  • 250-300 g prune uscate jeleu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si branza RICOTTA:

Punem faina intr-un vas, presaram zaharul si sarea si facem o adancitura in mijloc. Punem untul taiat bucatele si galbenusurile in adancitura. Amestecam totul repede si framantam pana obtinem un aluat. Invartim in folie de plastic si tinem la rece , 1 ora.

Ungem forma cu unt in strat subtire. Intindem aluatul in forma subtire pe o suprafata data cu putina faina si tapetam forma cu el. Acoperim aluatul cu hartie de copt si turnam boabele de fasole deasupra. Le punem in cuptorul incins cam 10-20 minute, pana se rumeneste usor. Indepartam hartia si boabele si mai coacem aluatul 5 minute. Lasam sa se raceasca si desprindem cu atentie din forma si punem tarta pe un platou.

Pentru umplutura amestecam branza Ricotta, branza de vaci si mierea.

Intindem crema si o netezim.

Eu am folosit pentru decor, prune conservate pentru prajituri - am stors prunele de zeama si le-am aranjat deasupra peste crema de branza. Am preparat jeleu( eu am ales unul rosu) si cu ajutorul unei pensule, am intins din belsug peste fructe.

Trebuie tinut la rece 1-2 ore, ca sa se patrunda bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si branza RICOTTA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

13.08.2012, 17:55

lia maria 1

14.08.2012, 11:17

un deliciu

Bunica 1

14.08.2012, 23:59

delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si bezea