Tarta cu prune si branza RICOTTA

de Maria68 in Dulciuri, 10 Aug 2012 | 2293 vizualizari

 

Am preparat o reteta delicioasa de Tarta cu prune si branza RICOTTA

 

INGREDIENTE

  • 120 g faina,
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 60 g unt,
  • fasole uscata
  • Pentru umplutura:
  • 200 g branza Ricotta
  • 100 g branza vaci
  • 2 linguri miere
  • 250-300 g prune uscate jeleu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si branza RICOTTA:

Punem faina intr-un vas, presaram zaharul si sarea si facem o adancitura in mijloc. Punem untul taiat bucatele si galbenusurile in adancitura. Amestecam totul repede si framantam pana obtinem un aluat. Invartim in folie de plastic si tinem la rece , 1 ora.

Ungem forma cu unt in strat subtire. Intindem aluatul in forma subtire pe o suprafata data cu putina faina si tapetam forma cu el. Acoperim aluatul cu hartie de copt si turnam boabele de fasole deasupra. Le punem in cuptorul incins cam 10-20 minute, pana se rumeneste usor. Indepartam hartia si boabele si mai coacem aluatul 5 minute. Lasam sa se raceasca si desprindem cu atentie din forma si punem tarta pe un platou.

Pentru umplutura amestecam branza Ricotta, branza de vaci si mierea.

Intindem crema si o netezim.

Eu am folosit pentru decor, prune conservate pentru prajituri - am stors prunele de zeama si le-am aranjat deasupra peste crema de branza. Am preparat jeleu( eu am ales unul rosu) si cu ajutorul unei pensule, am intins din belsug peste fructe.

Trebuie tinut la rece 1-2 ore, ca sa se patrunda bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si branza RICOTTA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

13.08.2012, 17:55

lia maria 1

14.08.2012, 11:17

un deliciu

Bunica 1

14.08.2012, 23:59

delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si fructe