Desert cozonac cu crema de ciocolata si cocos

de Bya Ralu in Dulciuri, 18 Apr 2020 | 628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550-600 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 gr unt
  • 200 gr lapte
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1esenta vanilie
  • 70 gr zahar

Pentru umplutura:

  • 1 borcan crema ciocolata+ 1/2 finetti
  • cocos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu crema de ciocolata si cocos:

Untul la temperatura camerei se taie cuburi, se pune in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si mixam bine.


Se adauga galbenusuriile si smantana treptat.


Intr-un bol punem 500 gr faina, amestecam cu plicul de drojdie si cu o lingura punem treptat in vasul in care mixam compozitia, adaugam si laptele tot treptat.


Faina se pune cat cuprinde, sa nu fie moale aluatul.


Se mixeaza bine si se lasa circa 1:30 h la crescut la loc cald.


Aluatul se imparte in 4 bucati egale, se intind foile, se ung cu crema de ciocolata si se presara cocos.


Se impletesc 2 suluri de aluatul umplut.


Se pun in tavi tapetate cu hartie de copt, se dau la cuptor pentru circa 30 - 40 minute, la 180 grade C, in functie de cuptorul fiecaruia.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu crema de ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

19.04.2020, 20:08

Ia uite fata asta harnica ce cozonac interesant a pregatit! As vrea sa il degust!

dantes 1

21.04.2020, 10:02

bun!

Bya Ralu 1

21.04.2020, 13:02

multumesc, da rocsi chiar a iesit foarte bun

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Stufat de miel
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec in trei culori