Desert cozonac cu gem, de post

de Nepotii_si_bunica in Dulciuri, 28 Iun 2020 | 166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 30 ml ulei
  • ~300-400 ml apa minerala
  • 4 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • gem mai gros, de oricare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu gem, de post:

Preparam maiaua din 150 ml apa minerala calduta, 1 lgt zahar, 2-3 lg faina alba si drojdia proaspata. Amestecam toate bine apoi le lasam deoparte pana se activeaza drojdia. Intr-un bol cernem faina, punem sarea, uleiul, coaja de lamaie si maiaua. Restul de apa minerala o punem pe foc impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si le lasam pana ce acesta se topeste. Sa nu fie foarte fierbinte. Turnam peste faina si amestecam. Daca este nevoie mai adaugam faina sau apa minerala, dupa caz. Framantam aluatul pana devine elastic si nelipicios. Il lasam la loc caldut sa isi dubleze volumul. Impartim aluatul in doua parti egale, intindem fiecare in forma dreptunghiulara si ungem cu gem toata suprafata (eu am folosit gem de prune cu nuca si gem de gutui). Rulam cat mai strans si punem in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam 20 minute sa mai dospeasca apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos si este copt (se face testul cu scobitoarea sau cu un cutit cu lama mai lunga si subtire introdus in mijlocul cozonacului. Daca iese curat, e copt cozonacul). Sa aveti pofta buna!

TIPS-URI

1

E bun orice gem cu conditia sa fie mai gros, eventual se poate adauga nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu gem, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Constelatialeu 1

28.06.2020, 23:25

RODIMUR 1

29.06.2020, 21:44

O idee foarte bună pentru perioadele de post...!

dantes 1

02.07.2020, 16:19

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu nuci si gutui