Prajitura cu nuci, crema de vanilie si ciocolata

de alilianaa in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 4972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri cacao ( rase),
  • 2-3 linguri nuca,
  • un praf de sare,
  • un plic praf de copt,
  • 4 linguri apa,
  • 3 linguri ulei,
  • un plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 5 galbenusuri,
  • 4 linguri rase amidon,
  • 700 ml lapte,
  • 8-10 linguri zahar ( in functie de cat vrem de dulce),
  • un plic de zahar vanilat si esenta vanilie ( cateva picaturi),
  • 175 g unt
  • Glazura:
  • 2 tablete de ciocolata
  • ( de oricate tip, dar de calitate),
  • o lingura de unt
  •  2 lingurite apa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci, crema de vanilie si ciocolata:

Blatul: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura pana ajunge la o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le adaugam albusurilor. Mixam usor sa se omogenizeze. Scoatem telurile mixerului si continuam procesul cu o lingura de lemn. Adaugam faina, pe rand, lingura cu lingura si amestecam de jos in sus, sa nu se lase compozitia. Continuam sa adaugam aluatului praful de copt, cacao si nuca ( prajita si maruntita). Intr-o tava, punem foaie de copt, asezam aluatul si punem la copt pentru 40 de minute. Testul scobitorii arata daca s-a copt sau nu. 

Crema: intr-o cratita amestecam galbenusurile su zaharul bine, adaugam amidonul, praful de sare, zaharul vanilat. Dupa ce acestea au fost omogenizate bine, adaugam laptele putin cate putin si punem coompozitia pe foc.  Cand este gata, dam la rece. Untul este frecat spuma si dat la rece. La final se incorporeaza in crema de vanilie.

Glazura: tabletele de ciocolata impreuna cu untul se pun la topit pe baie de abur. La final se adauga apa. Omogenizam bine. 

Asamblare: Blatul cu cacao si nuca este pus pe un gratar/tava etc. Peste acesta se pune crema de vanilie si peste crema de vanile glazura de ciocolata. Daca se raceste se mai incalzeste putin. Lasam peste noapte prajitura la rece. Portionam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci, crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

17.10.2015, 21:07

O prajitura super, super buna!

alilianaa 1

18.10.2015, 14:33

va multumesc pentru vorbele frumoase!

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 16:04

delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si aroma de portocale - reteta nr.100