Prajitura cu nuci, crema de vanilie si ciocolata

de alilianaa in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 1455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri cacao ( rase),
  • 2-3 linguri nuca,
  • un praf de sare,
  • un plic praf de copt,
  • 4 linguri apa,
  • 3 linguri ulei,
  • un plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 5 galbenusuri,
  • 4 linguri rase amidon,
  • 700 ml lapte,
  • 8-10 linguri zahar ( in functie de cat vrem de dulce),
  • un plic de zahar vanilat si esenta vanilie ( cateva picaturi),
  • 175 g unt
  • Glazura:
  • 2 tablete de ciocolata
  • ( de oricate tip, dar de calitate),
  • o lingura de unt
  •  2 lingurite apa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci, crema de vanilie si ciocolata:

Blatul: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura pana ajunge la o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le adaugam albusurilor. Mixam usor sa se omogenizeze. Scoatem telurile mixerului si continuam procesul cu o lingura de lemn. Adaugam faina, pe rand, lingura cu lingura si amestecam de jos in sus, sa nu se lase compozitia. Continuam sa adaugam aluatului praful de copt, cacao si nuca ( prajita si maruntita). Intr-o tava, punem foaie de copt, asezam aluatul si punem la copt pentru 40 de minute. Testul scobitorii arata daca s-a copt sau nu.


Crema: intr-o cratita amestecam galbenusurile su zaharul bine, adaugam amidonul, praful de sare, zaharul vanilat. Dupa ce acestea au fost omogenizate bine, adaugam laptele putin cate putin si punem coompozitia pe foc. Cand este gata, dam la rece. Untul este frecat spuma si dat la rece. La final se incorporeaza in crema de vanilie.


Glazura: tabletele de ciocolata impreuna cu untul se pun la topit pe baie de abur. La final se adauga apa. Omogenizam bine.


Asamblare: Blatul cu cacao si nuca este pus pe un gratar/tava etc. Peste acesta se pune crema de vanilie si peste crema de vanile glazura de ciocolata. Daca se raceste se mai incalzeste putin. Lasam peste noapte prajitura la rece. Portionam si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci, crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

17.10.2015, 21:07

O prajitura super, super buna!

alilianaa 1

18.10.2015, 14:33

va multumesc pentru vorbele frumoase!

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 16:04

delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si aroma de portocale - reteta nr.100