Desert cozonac cu nuca

de tonirell in Dulciuri, 19 Apr 2020 | 258 vizualizari

 

Este rețeta de cozonac făcută de mama.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 5 oua
  • ¾ cub mic de drojdie
  • 300 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 50 ml lapte bătut
  • 200 ml ulei
  • 300 g nuca măcinată
  • 1 linguriță de sare
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • Stafide
  • 1 esență rom
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu nuca:


Se cerne făina pe o coala mare de hârtie.


¾ cub de drojdie de amestecă cu 2 linguri de zahăr până devine ca o apă.


Se adaugă un ou întreg și se bate in continuare.


Se adaugă ½ ceașcă de lapte și se bate.


Se adaugă 4 pumni de făină și se amestecă. Aluatul trebuie să fie ca aluatul de clătite dar mai tare (ca la pizza)


Se lasă la crescut maiaua cam ½ oră.


Se separă ouăle , gălbenușurile de albușuri.


Se bat albușurile spumă.


Gălbenușurile se bat cu 1 linguriță de sare. Se adaugă zahărul puțin câte puțin, până de pune tot, bătându-se în continuu, bine , bine.


Se adaugă ½ din cantitatea de albușuri bătute spumă și se bate.


Se pun gălbenușurile peste plămădeț (maia) . Se pune lapte în vasul în care ați avut gălbenușurile și se clătește de resturile de gălbenuș și apoi se pune peste maia. Se amestecă cu mâna până nu se mai simte zahărul.


Se pune faina peste aluat puțin câte puțin până se pune toată făina. Se amestecă în continuu.


Se pune laptele puțin câte puțin până se face o cocă mai moale.


Se pune ulei călduț puțin câte puțin și se amestecă, se trântește pentru ca să se înmoaie.


Se pune zahărul vanilat, esența de rom și stafidele pe rând și se amestecă.


Se frământă bine bine


Se lasă la crescut.


Se amestecă nuca cu albușurile spumă, laptele, zahărul și cacao, după gust.


Aluatul se împarte în patru.


Se întinde o parte de umple cu nucă, se rulează. Se întinde și a doua parte, se împletesc se pun în tava unsă cu unt.


La fel se procedează și cu celelalte două bucăți.


Se lasă la crescut în tavă.


Se ung cu ou și se presară zahăr.


Se pun la cuptor a foc potrivit 45 minute.


Pofta bună.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Ksenya 1

21.04.2020, 08:05

are multa nuca in compozitie,pe placul meu!
Bine ai venit la noi!

NicoletaZorea 1

22.04.2020, 18:35

Am vazut in Carrefour niste tavi de cozonac dar nu stiu daca ar fi calitative. Mi-a zis o prietena ca si-a luat dar nu crede ca de aici.

https://www.catalog-hypermarket.ro/catalog-carrefour-nealimentar

Mai erau unele rotunde dar atunci zici ca iese Pasca, nu cozonac.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Papricas de pui
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti din faina de alac parfumati cu lavandă

ieri la 21:47

Tarta cu foietaj, pui si dovlecel

de Rocsi 9

pe 16.09 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Piersici la cuptor in stil australian