Desert cozonac Floare

de dantes in Dulciuri, 29 Apr 2017 | 703 vizualizari

 

Tehnica o puteti vedea aici
https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-floare-cu-nuci-crocante-77203.html

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 120 ml lapte caldut
  • 60 g unt topit
  • 75 g zahar
  • 1 galbenus + 1 ou intreg
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • zahar brun pentru presarat deasupra
  • Pentru umplutura
  • 200 g crema de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac Floare:

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, timp de 15-20 minute si se lasa la dospit circa o ora, apoi se imparte in 4 bile.


Se intinde fiecare bila si se ia o farfurie, se asaza peste blatul intins si se taie coca ramasa in exterior, se asaza blatul pe o foaie de copt, se unge cu crema de ciocolata si se repeta operatia cu celelale bucati de coca. Apoi se asaza un paharel in mijlocul blatului si se taie 12 fasii in exterior. Se iau cate doua fasii si se rasucesc spre exterior, de doua ori si se prind la capete pentru a-i da forma unor petale. Cu oul batut, se unge coca, se presara zaharul brun.


Se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 25 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Floare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

oanapl 1

30.04.2017, 15:40

Delicios!

Gherca Daniela 1

01.05.2017, 19:23

Bun,bun!

Rahela Velicu 1

02.05.2017, 13:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de porc cu zeama de varza
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei

pe 15.02 la 19:41

Clătite Choco Kebab

de RODIMUR 5

pe 15.02 la 19:33

Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata

de Adi 4

pe 15.02 la 19:16

Snitel sarbesc cu Kajmak / Karađorđeva Steak

pe 15.02 la 18:21

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi