Desert cozonac Leopard Keto

de Panacris in Dulciuri, 16 Apr 2021 | 2570 vizualizari

 

Mno, am primit o provocare pentru retete keto, si da, mereu la provocari nu zic pas ;) Eu zic ca a iesit ceva fain;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • Keto Mix Cozonac cca. 200 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Gălbenușuri 2 bucăți,
  • Iaurt gras cca. 200 ml,
  • Unt topit cca. 70 g,
  • Eritriol (îndulcitor) cca. 50 g,
  • Drojdie uscată activă 7 g ( 1 plic).
  • Pentru colorarea aluaturilor:
  • Cacao neagră cca. 10 g,
  • Unt topit cca.1 lingură,
  • Pudră de roșcove cca. 10 g,
  • Unt topit 1 lingură.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac Leopard Keto:

Ouăle se mixează energic cu iaurtul, drojdia și îndulcitorul, apoi se adaugă ketomix cozonac, până la obținerea unui aluat omogen. La final se adaugă untul topit și se amestecă până ce se obține un aluat omogen. Se lasă la dospit acoperit, la loc călduț cca. 60 de minute.

Apoi aluatul se împarte în două bile egale. Una dintre bile se divide în alte două bile egale. Pudra de cacao neagră și pudra de roșcove se amestecă, individual cu câte o lingură de unt topit, apoi se adaugă în fiecare bilă de aluat, individual. Se frământă până se obține un alaut omogen, colorat, intens și se lasă la dopsit pentru minim 60 minute.

După ce aluaturile au dospit, se împart fiecare în 7 părți egale.

Din aluat cu roșcove se întind 7 suluri de cca.2 cm grosime si 10 cm lumgime.

Din aluatul cu cacaua neagră se întind tot 7 suluri de cca. 10 cm latime si 2 cm grosime.

Din aluatul de bază se întind tot 7 suluri de cca. 10 cm lățime și 2 cm grosime.

Peste blatul de cacao neagră se pune bucata de aluat din roșcove și se rulează, până ce se obține un rulou uniform 😉

Așa se procedează cutoate sulurile individual. 😉

Apoi aceste rulori se îmbracă în aluatul de bază și se așează îm formă de piramidă,  într-o tavă tapetată cu folie aderentă, lăsându-se la dospit încă 60 minute.

Cozonacul se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 minute la 180 grade.

După ce trece testul scobitorii se scoate și se lasaă la răcorit sub un șervet de bucătărie.

Cei care îl vor mai dulce îl vor asezona cu .... 😉 Spor și poftă bună!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Leopard Keto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

abstract01 1

18.04.2021, 13:43

Panacris 1

19.04.2021, 19:03

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

mirela0911 1

19.04.2021, 20:17

Ce fain arata cozonacul!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere