Desert crema la ceasca

de laura_n in Dulciuri, 28 Dec 2017 | 3937 vizualizari

 

Cand eram copil, Iaiaca mea (bunica) ne facea o crema de lapte cu cacao, un deliciu. O turna in cestile de la un set de ceai, iar noi savuram tacticos cate o portie.
Anii au trecut, Iaiaca mea nu mai e, dar amintirea ei si a acestui desert atat de simplu si atat de gustos, le resimt si acum.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte dulce (de vacă)
  • un praf de sare
  • 4 lg zahăr brut
  • 4-5 lg rase de făină de grâu (3 lg mai pline cu amidon)
  • 2 lg cacao neagră
  • vanilie
  • opțional:
  • 100 gr ciocolată cu lapte sau neagră
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema la ceasca:

 Într-un vas cu bază groasă, se cern ingredientele uscate: făina, zahărul, cacaua și aroma. Eu am folosit semințe de vanilie. Se amestecă bine.
Se adaugă laptele (preferabil să fie fierbinte, dar merge și rece), amestecând continuu până la omogenizare, astfel vom avea o compoziție fină, fără cocoloașe.
Se transferă vasul pe foc, se amestecă în continuu cun un tel până când crema capătă consistență. Se mai lasă puțin pe foc, apoi: fie se oprește focul și se toarnă crema în recipiente rezistente, fie se adaugă ciocolată și se amestecă în continuare până se topește și se încorporează frumos, după care se toarnă în recipiente. Daca adaugati ciocolata, va avea mai multa consistenta. Eu va recomand sa gustati inainte de a adauga ciocolata, ca sa vedeti daca va place.
Se lasă la temperat, apoi se pun recipientele cu cremă la rece, în frigider. Se servește rece, simplu sau cu un moț de smântână dulce.
Crema la ceașcă este un desert simplu, ușor de pregătit și delicios!
Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Am testat si varianta cu amidon si cred ca aduce mai mult cu o budinca mai light, nu asa cremoasa de la faina si ciocolata. Cred ca ar merita sa incercati si varianta aceasta ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema la ceasca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort ciocolatos - de post