Desert cu biscuiti cremosi in ciocolata

de adasev12 in Dulciuri, 2 Mar 2011 | 2798 vizualizari

 

cand iti vine pofta de dulce si nu ai nimic in plan...deschizi frigiderul sau camara, sau ce mai vrei...dai o ocheada...gasesti niste maruntisuri aparent nefolositoare...si....incepi sa improvizezi....ceva tot iese pana la urma....

 

INGREDIENTE

  • biscuiti
  • cateva piscoturi uitate printre rafturi
  • 200 ml frisca lichida+50 ml
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 budinca de ce-o fi( eu am avut caramel)
  • 350 ml lapte
  • o canita de cafea ness
  • 1 ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu biscuiti cremosi in ciocolata:

mai inatai am facut budinca cu laptele si am dat la racit.


untul la temp camerei se freaca cu zaharul pudra fff bine apoi se amesteca cu budinca racita bine.


frisca se bate f tare si se adauga 3 parti din ea in crema.


se prepara cafeaua. din crema se ia un sfert si s elasa la frigider, la fel si sfertul de frisca.


se ia o tava sau un platou si seincepe montarea biscuitilor. se dau prin cafea sa se insiropeze...dar numai o sec ca se vor topi de-a dreptul( eu fol biscuiti petit beure). se ia un biscuite insiropat, se pune crema peste el, apooi un altul si tot asa pana se pun cate patru biscuiti. se fac asa prajiturele pabna se termina crema apoi se dau la rece cel putin o ora, ca sa se inatreasca crema si sa se paota glazura.


eu aveam si niste piscoturi si am facut si un mimitortulet sin piscoturi cu crema....


glazura se face din ciocolata topita cu 50 ml frisca si o lg de unt. cand e racorita cat sapoti baga degetele in ea, scoti biscuitii de la rece si cu mana ii tavalesti prin glazura apoi ii dai din nou la frigider sa se inatreasca glazura bine..


tortuletul de piscoturi la fel l-am glazurat si l-am dat la frigider. se orneaza apoi desertul dupa plac...cu crema ramasa si frisca ramasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti cremosi in ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

liana_geicu 1

04.03.2011, 20:19

O idee foarte buna si cred ca sunt si bune prajiturile! Si eu am niste biscuiti cu care nu stiam ce sa fac......acum stiu: o sa ii transform intr-o prajitura!

adasev12 1

05.03.2011, 11:56

liana....

adry88 1

11.06.2011, 17:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Minitort panza de paianjen