Desert cu biscuiti si crema de lapte (Doce de bolacha)

de cristeena20 in Dulciuri, 2 Ian 2014 | 43866 vizualizari

 

Aceasta reteta este preferata mea in materie de creme desert si poarta semnatura sotului.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 cutie de lapte condensat
  • 1 cutie lapte gras (masuram cu aceeasi cutie laptele)
  • 1 'pachet de biscuiti digestivi
  • cafea espresso tare
  • cacao (pt ornat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu biscuiti si crema de lapte (Doce de bolacha):

- Intr-un vas amestecam galbenusurile cu laptele condensat si cu laptele gras si punem la foc mic, amestecand mereu cu grija , pana se ingroasa. Pregatim un vas de desert potrivit si turnam crema in el. Lasam sa se raceasca .


- Intre timp batem albusurile cu 2 linguri de zahar bine; batem frisca tare si le amestecam.


- facem cafeaua espresso si o lasam sa se raceasca putin.


- Imbibam biscuitii in cafea ( atentie, nu mult ca apoi crema va lasa lichid) Asezam biscuitii deasupra cremei racite din vas (cca 2 straturi) iar deasupra punem spuma din frisca si albusuri. Secretul este sa fie bine batute, altfel va lasa lichid. Dam totul la frigider la rece. La servire pudram cu cacao sau razuim ciocolata.


- Pofta mare


 

TIPS-URI

1

La servire crema nu iese ff tare. E mai moale dar e fff buna la gust. Sa nu va ingrijorati ca asa trebuie sa iasa, mai moale ca o budinca normala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti si crema de lapte (Doce de bolacha)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

diaconta 1

02.01.2014, 15:40

Cris2711 1

18.01.2014, 21:57

ce delicios arata

ElenaV71 1

09.02.2015, 19:50

Cat inseamna cantitatea de lapte gras si condensat? Ce cantitate trebuie sa aibe

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti