Desert cu crema de capsuni

de Mihaela11_jo in Prajituri, 14 Mai 2011 | 8418 vizualizari

 

Primara a sosit si cu ea toata gama de fructe; am gasit pe acest blog o crema de capsuni delicioasa si care foloseste frisca lichida in loc de albus de ou.
Am pornit de la ea si am realizat un desert usor si acrisor , foarte usor de realizat atunci cand suntem in criza de timp.
http://cucina.jugariu.ro/2011/05/12/reteta-de-mousse-de-capsuni/

 

INGREDIENTE

  • 100 grame piscoturi de sampanie  
  • 400 grame capsuni  
  • 150 grame zahar pudra  
  • 200 ml frisca lichida  
  • coaja rasa de la o lamie  
  • 2 linguri suc de lamaie  
  • 1 lingura esenta de vanilie  
  • coaja rasa si sucul de la o portocala  
  • frunza de menta verde pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu crema de capsuni:

Se bate frisca cu zaharul pudra la inceput la viteza moderata si apoi la viteza mare; se adauga coaja rasa de lamaie si portocal, sucul de lamie si vanilia; se lasa la rece pana pregatim capsunile.

Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in sferturi, pastrand cateva pentru decor.

Se mixeaza pana obtinem un piureu.

Se adauga piureul de capsuni la crema de frisca si se amesteca folosind blenderul la viteza cea mai mica.

Se inmoaie cate un piscot de sampanie rupt in bucatele( cate unul pentru fiecare cupa) in sucul de portocala si se aseaza pe baza cupelor.

Se aseaza in fiecare cupa cate un piscot intreg si se toarna spuma de capsuni.

Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta verde.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

VERONICA2607 1

19.03.2012, 17:23

waw...

Mihaela11_jo 1

22.03.2012, 09:07

Veronica

Pushaa 1

17.02.2014, 15:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa