Prajitura Snikers cu ciocolata alba

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 18 Apr 2012 | 10801 vizualizari

 

O prajitura delicioasa.
Sursa Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 1 pahar zahar
  • 100 g. nuca macinata
  • 2 linguri pline cu faina
  • 1 praf de copt
  • +
  • 200 g. ciocolata alba pentru stratul intermediar ( eu am pus doar 100 g )
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 250 g. unt
  • 2 linguri apa
  • 200 g. nuca prajita
  • Pentru glazura:
  • 100 g. ciocolata alba
  • 2 linguri de lapte
  • 50 g unt
  • nuca taiata bucatele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snikers cu ciocolata alba:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma densa si lipicioasa.


Se adauga nuca macinata, faina si praful de copt si se amesteca incet cu o lingura de lemn se jos in sus.


Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt ( eu am folosit tava de la aragaz ).


Se coace la cuptorul preincalzit cca 20 de minute, la foc mediu.


Cand s-a copt blatul, se scoate din tava si se presara ciocolata alba, data pe razatoare.


Se lasa sa se raceasca.


Intre timp se prajeste nuca in cuptor, timp de 3 minute.


Se pregateste crema:


Se mixeaza galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devine o spuma.


Intr-o oala, se caramelizeaza zaharul ramas, peste care se adauga apa, se amesetca energic, apoi se adauga untul, se lasa 2 minute pe foc mic, dupa care se adauga si galbenusurile, amestecand coninuu.


La sfarsit de adauga si nucile tocate cu cutitul.


Se lasa sa fiarba pana se ingroasa, cateva minute.


Se toarna peste stratul de ciocolata alba si se da la rece 2 ore.


Cand s-a racit se taie cu un cutit dat prin apa fierbinte.


Apoi se pune glazura deasupra si nuca.


Glazura se pregateste asa:


Intr-un ibric se pune ciocolata rupta bucatele, untul si laptele, se pune pe foc, amestecand pana se omogenizeaza, se lasa putin la racit, pana incepe sa se ingroase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snikers cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

25.10.2012, 12:34

Foarte apetisant!

Angelina_Elena 1

25.10.2012, 14:07

o prajitura delicioasa!

merion35 1

26.10.2012, 18:53

Acuma am terminat o si a iesit nemaipomenit de gustoasa!!!!
MULTUMESC pentru reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krantz