Desert cu mere

de ana in Dulciuri, 8 Oct 2010 | 3598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura de miere
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt 
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • zahar
  • 1 betisor de scortisoara
  • 1 lingurita de amidon
  • Pentru sirop:
  • zahar
  • apa
  • esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere:

Aluatul: Daca aveti masina, punem toate ingredientele in masina si selectam programul pentru aluat.Daca nu procedam astfel:faina o cernem intr-un vas, in mijloc punem drojdia dizolvata in putin lapte caldut ,continuam cu restul de lapte tot caldut,apoi cu ouale,zaharul ,miere si la sfarsit untul usor incalzit(nu topit).Framantam bine si il lasam sa dospeasca cca 40-50 de minute.


Umplutura: Curatam merele de coja ,scoatem cotoarele, apoi si le tocam cubulete.Intr-o tigaie usor incinsa punem merele ,scortisoara si zahar in functie de cum sunt ele,daca sunt mai acrisoare necesita mai mult zahar.Le lasam pana isi lasa zeama ,daca nu sunt atat de zemoase le adaugam un strop de apa si cand sunt semi patrunse adaugam amidonul si mai clocotim 1 minut.


Dupa ce aluatul a dospit intindem foi (eu am intins 2 foi potrivite nu foarte mari)si le portionam dreptunghiular in functie de cat de mari dorim.Asezam merele (nu punem tot sosul de mere),ungem marginile aluatului cu apa ca sa se lipasca bine.Lipim marginile crestam din loc in loc si le lasam la dospit cca 40 de minute.Apoi coacem la foc mediu pe treapta de sus a cuptorului.


Intre timp de ocupam de sirop:in tigaia in care am pregatit merele cu batonul de scortisoara si sosul care a mai ramas ,adaugam zahar si apa.Fierbem acest sirop pana se leaga putin.La sfarsit adaugam putina esenta de rom.


Scoatem pufoseniile din cuptor si le ungem din belsug cu sirop.Repetam operatiunea de 2 ori cat sunt ele fierbinti.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

nadina73 1

21.10.2010, 17:26

nimic nousper ca santeti bine acuma

ana 1

22.10.2010, 09:29

Nadina acum da

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:07

foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

RETETA RECOMANDATA
Desert strudel de mere