Desert cu mere

de ana in Dulciuri, 8 Oct 2010 | 4848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura de miere
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt 
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • zahar
  • 1 betisor de scortisoara
  • 1 lingurita de amidon
  • Pentru sirop:
  • zahar
  • apa
  • esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere:

Aluatul: Daca aveti masina, punem toate ingredientele in masina si selectam programul pentru aluat.Daca nu procedam astfel:faina o cernem intr-un vas, in mijloc punem drojdia dizolvata in putin lapte caldut ,continuam cu restul de lapte tot caldut,apoi cu ouale,zaharul ,miere si la sfarsit untul usor incalzit(nu topit).Framantam bine si il lasam sa dospeasca cca 40-50 de minute.

Umplutura: Curatam merele de coja ,scoatem cotoarele, apoi  si le tocam cubulete.Intr-o tigaie usor incinsa punem merele ,scortisoara si zahar in functie de cum sunt ele,daca sunt mai acrisoare necesita mai mult zahar.Le lasam pana isi lasa zeama ,daca nu sunt atat de zemoase le adaugam un strop de apa si cand sunt semi patrunse adaugam amidonul si mai clocotim 1 minut.

Dupa ce aluatul a dospit intindem foi (eu am intins 2 foi potrivite nu foarte mari)si le portionam dreptunghiular in functie de cat de mari dorim.Asezam merele (nu punem tot sosul de mere),ungem marginile aluatului cu apa ca sa se lipasca bine.Lipim marginile crestam din loc in loc si le lasam la dospit cca 40 de minute.Apoi coacem la foc mediu pe treapta de sus  a cuptorului.

Intre timp de ocupam de sirop:in tigaia in care am pregatit merele cu batonul de scortisoara si sosul care a mai ramas  ,adaugam zahar si apa.Fierbem acest sirop pana se leaga putin.La sfarsit adaugam putina esenta de rom.

Scoatem pufoseniile din cuptor si le ungem din belsug cu sirop.Repetam operatiunea de 2 ori cat sunt ele fierbinti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

ieri la 22:08

Inghetata cremoasa de vanilie - Cea mai usoara si rapida reteta

ieri la 15:31

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 13:13

Cartofi noi cu unt si marar - Reteta ucrainiana pentru o garnitura simpla si gustoasa

pe 21.05 la 19:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si mere caramelizate