Desert cu mere

de cristina1985 in Prajituri, 13 Dec 2019 | 2213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 g mere
  • 6 cubulete unt
  • coaja de la 1 lamaie
  • 90 g zahar
  • Aluat:
  • 115 g zahar brun
  • 75 g faina
  • 100 g unt
  • 1 lg-ta praf de copt
  • 1/4 lg-ta nucsoara
  • 1/2 lg-ta scortisoara
  • 6 lg fulgi de migdale
  • un praf sare
  • Alte ingrediente :
  • unt pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere:

Merele se curata de coaja, se taie cubulete  si se amesteca cu zaharul .Se unge o tava de 30x20 cm cu unt si se pun merele,iar deasupra presarati coaja de lamaie si cele 6 cubulete de unt,din loc in loc.

Aluat: se amesteca faina cu untul,apoi se adauga restul ingredientelor si amestecati.Presarati  din aluat cu lingura ,peste mere.Puneti folie de aluminiu peste tava si introduceti  in cuptorul preincalzit, timp de 30 minute, apoi scoateti folia si mai lasati 30 minute sau pana este gata.Bucatile de aluat trebuie sa fie crocante,iar sucul de la mere sa scada.Eu am verificat cu o scobitoare,daca e facuta.

Se poate servi cu inghetata.Cand este racita complet, se poate taia mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa