Desert cu pepene galben

de Constelatialeu in Prajituri, 7 Iul 2022 | 1751 vizualizari

 

Am cumparat un pepene galben dar nu a fost foarte copt asa ca am zis sa-l transform intr-un desert si asta am si facut. Aveam niste ciocolata cu aroma de migdale si m-am gandit ca merge sa combin pepenele galben cu ciocolata, am plusat si cu un krant de migdale. Am folosit niste forme de silicon in care am pus desertul, sa stea frumos si linistit la congelator vreo 8 ore .

 

INGREDIENTE

  • Krant de migdale
  • 100 g migdale taiate marunt
  • 4 linguri de zahar
  • Mouse de pepene galben
  • 150 g ciocolata cu aroma de migdale
  • 450 g pepene galben
  • 3 galbenusuri
  • 10 g gelatina
  • 400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • Decor
  • cirese confiate
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu pepene galben:

Krant de migdale : Migdalele le-am maruntit, intr-o craticioara am pus la topit zaharul pana ce a capatat culoarea chihlimbarului, apoi am adaugat migdalele taiate, am omogenizat bine. Am transferat amestecul pe un fund si l-am aplatizat. Am lasat sa se raceasca bine apoi cu un ciocanel am marunti krantul

Mouse de pepene galben : Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Smantana pentru frisca am mixat-o. Pepenele l-am decojit, l-am taiat in bucati mai mici si apoi l-am blendat, obtinand un piure. In piureul de pepene galben am pus galbenusurile si am omogenizat, apoi ciocolata, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat bine pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am omogenizat bine, apoi am lasat sa scada temperatura sub 30 grade si am incorporat si smantana batuta. Amestecul obtinut l-am turnat in formele de silicon, am avut o forma mare  si doua mai mici. Deasupra am presarat krant  maruntit, apoi am bagat formele in lada frigorifica pentru min 8 ore. Se scoate cu cateva minute inainte sa fie servit, se mananca rece, ca o inghetata. In cazul in care se doreste sa se manance la temperatura camerei se mai adauga  10 g gelatina in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti simpli