Negresa cu ciocolata, visine si bezea

de Rocsi in Prajituri, 3 Oct 2016 | 2345 vizualizari

 

Simteam ca este timpul sa pregatesc o negresa ca prea trecuse ceva timp de cand nu ne-am mai bucurat de o prajitura mai simpla, fara crema. Negresa asta a venit la fix, toate s-au combinat de minune si rezultatul a fost pe gustul tuturor, fara nici o exceptie.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 gr visine fara samburi
  • 2 lingurite rom
  • un praf de sare

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata, visine si bezea:

Untul il punem intr-un bol de inox, impreuna cu ciocolata rupta bucatele.

Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata si untul sunt complet topite.

Luam bolul de pe baie de aburi, lasam amestecul sa se raceasca.

Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul.

Incorporam treptat amestecul de ciocolata cu unt, adaugam laptele.

Punem praful de copt, faina, cacaoa si mixam bine. La final adaugam si esenta de rom.

Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma.

Acestea din urma, le punem peste compozitia cu ciocolata si le amestecam usor, cu ajutorul unei palete.


Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.

Turnam compozitia de negresa, o nivelam, iar deasupra asezam visinele.

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura de 170 de grade, pentru 25 de minute.

Cand au trecut vreo 20 de minute de cand prajitura este in cuptor, ne apucam de bezea.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Cand au devenit spuma, punem zaharul si mixam pana este bine topit.

La final adaugam si zeama de lamaie, mai amestecam pana este si aceasta incorporata.

Dupa ce au trecut cele 25 de minute, scoatem prajitura, punem bezeaua intr-un pos.

Facem moate de bezea pe toata suprafata prajiturii, o reintroducem in cuptor pentru maxim 10-12 minute.


Cand este gata, deschidem usa cuptorului si o lasam sa se racoreasca cam 20 de minute acolo, apoi o scoatem de tot din cuptor.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata, visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

anca_rm 1

05.10.2016, 09:55

ador negresa si tie ti-aieist o frumusete

Rocsi 1

05.10.2016, 21:43

anca, iti multumesc mult

Panacris 1

17.05.2017, 20:25

Superrrr, tocmai se coace în cuptor Mulțumesc pentru rețetă

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Negresa cu gem si bezea